Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Novi mural dr Zorana Đinđića na Platou kod Filozofskog fakulteta ponovo je uništen samo nekoliko dana nakon što je obnovljen u zajedničkoj akciji Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana.

„Demokrate podsećaju da je Srbija pre Zorana Đinđića bila zemlja hiperinflacije, nestašice i opšte bede, isključena iz svih međunarodnih tokova i oslabljena političkim obračunima i ratovima. Dok su se pripadnici tadašnjeg, odnosno, sadašnjeg režima bogatili devedesetih godina, građani Srbije su ti koji su išli u rat i i vraćali se u državu u kojoj nije bilo dovoljno ni hleba, a za platu nije mogla da se kupi ni litra mleka“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Zoran Đinđić građanima ulio nadu da Srbija može biti slobodna, demokratska i evropska i to je ideja koju demokrate i danas neguju i za koju se i danas bore.

„Na tom putu neće nas zaustaviti ni mafijaška vlast koja već deset godina pokušava da nas ubedi da su svi isti kako bi obesmislila svaki aktivizam, jer ne možemo i nećemo da odustanemo od borbe za siguran i dostojanstven život svih građana Srbije. Ideje zbog kojih je prvi demokratski premijer izgubio život i dalje žive i zato demokrate poručuju da ne mogu pojedinci toliko puta da unište mural koliko ga puta demokrate, zajedno sa svojim opozicionim partnerima, mogu obnoviti“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram