Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Posle odluke Gordane Čomić da bude deo pokreta Srbija 21 i da sa njim učestvuje na predstojećim izborima, u Demokratskoj stranci za portal Nova.rs navode da će oni koji budu na listi drugih stranaka, a bez saglasnosti DS, biti isključeni iz stranke.

Gordana Čomić, poslanica demokrata, danas je na konferenciji za novinare pokreta Srbija 21  potvrdila da će sa tom organizacijom učestvovati na parlamentarnim i lokalnim izborima, koji će, prema najavama biti održani 26. aprila.

Dušan Kostadinović, predsednik Izvršnog odbora demokrata, navodi za portal Nova.rs da Statut te partije predviđa isključenje iz stranke onih članova koji budu deo izbornih lista drugih organizacija, a bez saglasnosti DS.

„Za to ne postoji druga sankcija, osim isključenja. Ipak, to pravilo važi kada izborna lista bude zvanično objavljena i bude javni dokument. Onda, po proceduri, Izvršni odbor to konstatuje i članstvo automatski prestaje“, objašnjava Kostadinović.

Gordana Čomić danas je na konferenciji pokreta Srbija 21 navela da su rešili da izađu na izbore, jer nemaju za koga da glasaju.

„Opozicija vladajućoj koaliciji su ljudi u Srbiji kojima se niko ne obraća. Mi hoćemo njima da se obratimo. Nemam za koga da glasam? Nemamo ni mi, zato smo rešili da izađemo na izbore“, rekla je Čomić.

Iako je ona danas izjavila da je ona u procesu isključenja iz DS, disciplisnki postupak zvanično još nije pokrenut. Nakon što je prekinula bojkot prisustvom na sednici Skupštine Srbije i predlaganjem izmena dva zakona, Etički odbor predložio je pokretanje disciplinskog postupka protiv nje i meru isključenja iz stranke.