Foto: Vesna Lalić

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas od republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac da građane Srbije odmah obavesti o tome koje mere je preduzela povodom tvrdnji predsednika Aleksandra Vučića da je policija protivzakonito prisluškivala njegove telefonske razgovore.

„Ukoliko su Vučićevi navodi, koje već mesecima javno ponavljaju i brojni državni funkcioneri i mediji, zaista istiniti, onda svi odgovorni za taj težak bezbednosni skandal moraju što pre biti izvedeni pred sud, počev od doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, pa na dalje. U suprotnom, ako su izjave o prisluškivanju samo još jedne u nizu laži predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića, tužiteljka Dolovac protiv Vučića mora podneti krivičnu prijavu zbog uznemiravanja javnosti i širenja panike“, ocenila je DS u saopštenju.

DS je dodala da afera sa navodnim prisluškivanjem predsednika države u svakom slučaju mora biti što pre rešena jer je, između ostalog, narušila poverenje građana u čitav bezbednosni sistem, ali i dodatno urušila ugled Srbije u svetu i poverenje.

„Postavlja se pitanje kako je moguće da je Stefanović posle svega i dalje šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost? Podsećamo javnost na to da je na ove funkcije Stefanovića svojom samovoljom postavio upravo Vučić, pa pitamo uzurpatora vlasti čime ga i kako ucenjuje Stefanović kad ga svojom voljom ne sme i smeniti sa položaja na koje ga je sam postavio?“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare