DS: Dok se deca leče SMS-om, policija čuva murale ratnih zločinaca

Politika 20. nov. 202119:37
Podeli:
Protestni skup, protest, Cvetni trg, mural Ratka Mladića na Vračaru, policija
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Deca su izneverena jer u ovoj državi režim čuva murale sa likom osuđenih ratnih zločinaca umesto da čuva decu kojoj je neophodna zaštita, ocenila je danas Demokratska stranka (DS) povodom Međunarodnog dana deteta.

U saopštenju DS ističe kako je „važno da se na Međunarodni dan deteta prisetimo u kakvim okolnostima odrastaju i stasavaju deca u Srbiji pod vlašću mafijaškog režima Aleksandra Vučića“.

„Nažalost, i ovog dana ističe vreme za slanje SMS poruka za lečenje barem jednog teško bolelog deteta. Ovaj praznik je prilika i da se zapitamo i koliko dece je danas izloženo nasilju u rijaliti Srbiji i koliko dece je politički zloupotrebljeno od strane SNS u cilju podizanja rejtinga Aleksandru Vučiću“, navodi u saopštenju DS.

Ta stranka podseća i na slučaj ubistva deteta i majke ispred Centra za socijalni rad, ističući da su te ustanove „prva linija odbrane sve dece“.

„Deca su izneverena jer u ovoj državi režim čuva murale sa likom osuđenih ratnih zločinaca umesto da čuva decu kojoj je neophodna zaštita. Na Međunarodni dan deteta kao društvo imamo obavezu da deci osiguramo srećnije odrastanje, bolje obrazovanje, zdravstvenu zaštitu i da ne dozvolimo režimu da ih posmatra kao brojeve i opadajuće procente, već kao buduće ljude kojima ćemo ostaviti našu državu“, naglašava u saopštenju DS.

Bonus video: Potresan apel Vanjine mame

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar