Foto:N1

Demokratska stranka (DS) saopštila je da će izmenama Zakona o vodama, biti "ozakonjeno ono što u svojoj bahatosti i potpunom preziru prema svakom javnom interesu na beogradskim rekama grade najviši funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS)".

Predsednik Gradskog odbora DS Branimir Kuzmanović ocenio je, povodom uvodjenja skupštinsku proceduru izmena i dopuna Zakona o vodama na predlog Vlade Srbije, da u Srbiji 21. veka policija čuva nelegalno izgradjene splavove u zaštićenoj zoni Savskog nasipa gde je gradnja bila strogo zabranjena.

On je rekao da je jedan od tih nelegalnih objekata u vlasništvu porodice Nikolić, i da ga policija štiti kako bi se osnivaču SNS garantovalo da će njegova divlja gradnja biti ozakonjena.

Kako je naveo, „ni porodicu Nikolić, ni SNS nije briga što divlja gradnja na Savskom nasipu ugrožava gradsku odbranu od poplava kao i izvore vode koju piju Beogradjani“.

„Za nestašicu vode biće nam kriva suša. Kada nasipi popuste optuživaćemo ‘hiljadugodišnje vode’. U meduvremenu SNS će sve podrediti svojim glavnim ciljevima. Ozakonjenju nelegalnog. Legalizovanju otetog. Žrtvovanju javnog zarad privatnog“, naveo je Kuzmanović.

On je poručio da će DS vratiti gradjanima sve što im SNS otme, i da će pripadnici te stranke odgovarati za nezakonitosti.

„Kao što se kupovinom diploma ne kupuje pamet, tako se ni besmislenim zakonskim odredbama od divlje izgrađenog i otetog neće napraviti pošteno stečeno i legalno. Odgovaraćete“, naglasio je Kuzmanović.

On je rekao da vile na vodi neće postojati u zaštićenim zonama gradskih reka, ma koliko poslanici SNS-a „glasali na zvonce za besmislene zakone“ kojima pokušava da se proglase za poštene ljude.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare