Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je danas da ide helikopterom u Gornje Nedeljice, pa će tamo otići automobilom iako je najavljena blokada saobraćaja, prenose mediji bliski aktuelnom režimu.

Vučić navodno nije želeo da na razgovore sa meštanima u Gornjim Nedeljicama ide helikopterom, kako mu je sugerisano, a osim razmatranja projekta „Jadar“, u direktnoj komunikaciji sa narodom, predviđeno je da obiđe i infrastrukturne radove na teritoriji Šapca.

Kao što je ranije najavljeno, Vučić će od 15 sati razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto. On je pozvao isključivo građane ovog sela da prisustvuju skupu.

Najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će posetiti dolinu Jadra, odnosno mesto Gornje Nedeljice, koje se nalazi u epicentru interesovanja kompanije „Rio Tinto“, meštani ovog kraja su pozdravili, navodeći da se nadaju da ih šef srpske države neće ubeđivati da odustanu od borbe za opstanak.

„Trebalo je i pre da dođe. Dobrodošao je kod nas na razgovor, želimo da pričamo sa njim, ali pred svim novinarima, a ne iza zatvorenih vrata, pa da posle svako ima svoju verziju priče“, rekao je Nebojša Petković, član udruženja „Ne damo Jadar“.

Bonus video: Nova.rs u dolini Jadra

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare