Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na društvenim mrežama proširila se ideja o novom sloganu protesta "Srbija protiv nasilja".

Tako je na Fejsbuk stranici organizacije Savski nasip, koja je aktivna u borbi za očuvanje beogradskog priobalja, okačan poziv za protest u subotu pod parolom „MiIliOn“.

Ovaj slogan podržali su i brojni njihovi pratioci.

Proteste „Srbija protiv nasilja“ organizovao je deo opozicije – Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front / Ne davimo Beograd, stranka Zajedno i Stranka slobode i pravde / Pokret slobodnih građana / Sindikat Sloga / Pokret za preokret – Ujedinjeni.

Na prethodna okupljanja građana došlo je više desetina hiljada ljudi, a najmasovniji je bio protest koji je održan u petak.

Na njima su pročitani zahtevi – momentalna smena svih članova REM-a, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa koji promovišu nasilje, agresiju nemoralna ponašanja na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Zabrana štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje i agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks. Takođe, zatražena je smena rukovodstva RTS zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, agresiju i kriminal, kao i oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi.

BONUS VIDEO Broji ili se boji: Kako vlast gleda na proteste

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare