Dritan Abazović, Marinika Tepić, Beba Popović i Aco Djukanović
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore/Filip Krainčanić/Nova.rs/Vesna Lalić/Savo Prelević/Vijesti.me

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, rekao je u intervjuu za dnevni list "Nova" da je upoznat sa pričom o crnogorskom "Mtel-u" i poslovima koje su sa tom firmom imali brat predsednika Crne Gore, Aco Đukanović i Vladimir Beba Popović, osnivač Instituta za javnu politiku.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, iznela je nedavno na konferenciji za novinare podatke o, kako je navela, izdacima crnogorskog „Mtel“-a, ćerke firme srpskog „Telekoma“, a koji su se „prelili“ u džepove Aca Đukanovića, brata predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, i Vladimira Bebe Popovića, osnivača Instituta za javnu politiku.

Tepić je, između ostalog, rekla da „zbog svojih kombinacija i održavanja rejtinga partije i bratije, štetu plaćaju građani Srbije.

„Vučić je plaćao porodicu Mila Đukanovića, Bebu Popovića, nagrađivao kuma Bate Gašića, koliko je miliona evra odlazilo i uspumpavalo se na bespotrebne stvari. Sve ove koruptivne, kriminalne poslove je za Vučića obavljao Vladimir Lučić, direktor Telekoma, koji je bio direktor „M tel“-a u Crnoj Gori, koji je ćerka filma „Telekoma“. I godinama je isti taj Lučić sistematski upropaštavao „M tel“, da bi pre godinu dana, u decembru 2020, prešao u „Telekom“, objasnila je ona.

Na pitanje „Nove“ da li je upoznat sa ovim slučajem, Abazović je odgovorio potvrdno, napominjući da je dobro da javnost bude upoznata sa ovakvim aranžmanima.

„Što se tiče tih lica iz Crne Gore, moram da kažem da tu ništa nije iznenađujuće. To su već poznate šeme, poznate relacije i pristupi. Mislim da bi građani Srbije morali da razmisle o svemu, oni najbolje znaju, radi se o kompaniji koja je iz Srbije. Ako njima to ne smeta, onda je sve u redu. Dobro je da postoje te informacije, a građani neka procene zašto je to rađeno tako. Da se razumemo – sve kompanije su više nego dobrodošle da posluju fer u Crnoj Gori. To, naravno, važi i za M-tel koji posluje godinama u našoj zemlji i ima mnogo zadovoljnih korisnika“, zaključio je Abazović.

Kompletan intervju sa potpredsednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, možete pročitati u sutrašnjem izdanju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO Dritanovo slavlje: Ko bi rek’o čuda da se dese da Miljacka DPS odnese 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare