Foto: Printscreen N1

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da je, kada je o Ksoovu i Metohiji reč, suštinski značajno da srpski narod sačuva jedinstvo, što se, prema njegovoj oceni, isključivo može postići preko Srpske liste, kako bi Srbi imali svoje predstavnike u privremenim institucijama u Prištini.

Drecun je za RTS rekao i da su predstojeći izbori na KiM značajni i da se vidi u kom pravcu će da ide raspoloženje prištinskih političara kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Sudeći po izjavama koje daju lideri kosovskih Albanaca, Drecun ne očekuje napredak u dijalogu Beograda i Prištine.

„Ako neko najavljuje da će tražiti reviziju Briselskog sporazuma u delu vezanom za uspostavljanje Zajednice srpskih opština ili porukama da će se dijalog završiti međusobnim priznanjem, onda tu nema dijaloga“, rekao je Drecun.

On smatra da se Priština nada da će pritisak da se preusmeri na Beograd, pre svega zbog promene administracije u Vašingtonu.

„Beograd neće ni pod kojim uslovima priznati tu lažnu državu Kosovo i ako je cilj Albanaca da isključivo idu u tom pravcu u eventualnom nastavku razgovora sa Beogradom, onda ne vidim bilo kakvu mogućnost da se postigne rešenje“, rekao je Drecun.

Ističući da rešenje za KiM mora da bude specifično, Drecun je rekao da su za inovativna rešenja potrebni hrabri političari sa vizijom, a da ih sada ne vidi na prištinskoj strani.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar