Dragan Đilas Foto:Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je večeras da ova stranka traži beogradske izbore i dodao da ne razume zašto je bilo kome u opoziciji ko je za promenu vlasti u Beogradu problem da uradi to isto.

„Nisam pozivao na izbore koje sam dogovorio sa Vučićem, kako je to, svestan činjenice da ne govori istinu, rekao Miroslav Aleksić. Podsetio sam da je Aleksandar Vučić građanima Beograda, a ne meni, obećao nove izbore na proleće 2023. Ogradio se rekavši da će izbora biti ako opozicija to bude tražila“, rekao je Đilas za portal Nova.rs reagujući na intervju Miroslava Aleksića iz Narodne stranke za naš portal.

„Pa zar nije logično da ako svi zaista želimo da sprečimo da SNS upravlja Beogradom još tri godine, javno tražimo izbore i da ne dozvolimo Vučiću da se sakrije iza te rečenice? Zar nije logično da ga tako isteramo na čistac i vidimo da li će ispuniti ono što je javno obećao ili ne“, upitao je Đilas.

Đilas je istakao da za njega i SSP nije cilj da imaju desetak poslaničkih i odborničkih mesta već da promene sistem, te im traženje beogradskih izbora, kako je naveo, jeste logično.

„Mi tražimo izbore i zaista ne razumem zašto je bilo kome u opoziciji ko je za promenu vlasti u Beogradu problem da uradi to isto“, zaključio je Đilas za portal Nova.rs.

Podsetimo, na pitanje da li će se Narodna stranka odgovoriti na poziv predsednika SSP-a Dragana Đilasa opoziciji o tome da li hoće izbore u Beogradu na proleće, šef poslaničke grupe ove stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić rekao je za portal Nova.rs sledeće:

„Ja zaista ne razumem pitanje i pravo Dragana Đilasa da nas poziva na neke izbore koje je on dogovorio s Vučićem. Naravno da smo mi kao Narodna stranka spremni za izbore i želimo ih kad god, na bilo kom nivou i što pre, ali to je interni dogovor njega i Vučića. Ne znam da li će postojati uslovi da se oni održe, ali spremni smo, učestvovaćemo na njima. Trudimo se da ih bude što pre jer svaki dan na vlasti SNS i Aleksandra Vučića stvara nesagledivo loše posledice po građane Srbije.“

*****

BONUS VIDEO – Dragan Đilas o parlamentu na ivici „eksplozije“ i novim izborima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare