Mlađan Đorđević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mladjan Đorđević, optužio je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pokušava da od javnosti sakrije političke veze kriminalnog klana uhapšenog Veljka Belivuka i zaštitu koju su godinama uživali.

Đorđević je u pisanoj izjavi naveo da je vidljivo da Vučić „preko svojih medija“ pokušava da „čitavu priču o ovom klanu prebaci na Crnu Goru, a građane obmane kako se ne radi o domaćoj kriminalnoj grupi sa jakim vezama u politici, bezbednosnim strukturama i sportu – već o grupi koja je uvezena iz Crne Gore, a u Srbiji se pojavila slučajno“.

„U starom maniru glumljenja žrtve, tabloidi su već izmislili da taj kriminalni klan pokušava da likvidira Vučića po nekakvom nalogu iz Crne Gore“, dodao je.

Ocenio je da se to čini kako bi se javnost ubedila da Srpska napredna stranka (SNS) nema nikakve veze sa pripadnicima te kriminalne grupe.

Naveo je da vrh SNS kontroliše kriminalce i huligane, te da se radi o njihovim ljudima koji su „lansirani u organizovani kriminal tako što su dobili političku zaštitu i podršku u bezbednosnim strukturama“.

„Zauzvrat ti kriminalci obavljaju prljave poslove za SNS. Napadaju političke protivnike, novinare i intelektualce, zastrašuju gradjane, vozaju crne džipove na dan izbora, prave bakljade po zgradama za vreme vanrednog stanja. Ta grupa je obezbeđivala Vučićevu inauguraciju i sukobljavala se sa građanima ispred skupštine tokom letošnjih protesta“, dodao je Đorđević.

Naglasio je da se radi o bliskim prijateljima sina Aleksandra Vučića, Danila, te da se na društvenim mrežama mogu naći njihove zajedničke fotografije iz noćnih klubova, restorana i sa utakmica.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare