Aleksandar Vučić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević, saopštio je danas da taj pokret osuđuje predaju nadležnosti za snabdevanje severa Kosova i Metohije električnom energijom kosovskom preduzeću KOSTT od 14. decembra, o čemu su obavešteni zaposleni u Elektromreži Srbije.

Naime, kako je navedeno u saopštenju, od 14. decembra prištinske vlasti će preuzeti trafo centar visokog napona „Valač“, koji je do tada služio snabdevanju severa Kosova energijom iz centralne Srbije a kontakt sa domaćinstvima i potrošačima od sada će preuzeti prištinsko preduzeće.

„Tako je (predsednik Srbije) Aleksandar Vučić ukinuo još jedan deo srpske državnosti na Kosovu. Nakon Briselskog sporazuma, uspostavljanja carina između Kosova i Srbije, davanja telekomunikacija, međunarodnog priznanja i drugih ustupaka Vašingtonskim sporazumom, sada je ceo elektrodistributivni sistem predat Prištini“, naveo je Đorđević.

Dodao je da Pokret Oslobođenje osuđuje taj akt, kako je ocenio, izdaje srpskih interesa na Kosovu i Metohiji.

Foto: Ivan Dinić/Nova S

„Preduzeće KOSTT je inače deo objedinjenog prenosnog sistema Albanije i Kosova, što znači da je Vučić elektromrežu i srpske korisnike efektivno predao Elektroprivredi Velike Albanije“, kazao je Đorđević.

Kako je dodao, zaposleni će moći da traže prijem u radni odnos kod novog prištinskog preduzeća ili će zatražiti posao negde drugde u okviru preduzeća EMS, što je Đorđević ocenio kao „još jedno iseljenje Srba sa Kosova“.

„Ko odbije ove opcije, izgubiće posao“, navodi predsednik Pokreta Oslobođenje i dodaje:

„Na ovaj način Vučić i njegov režim nastavljaju sramnu trgovinu Kosovom i Srbima na Kosovu kao na pijaci. Iskoristili su zaokupljenost vanrednom situacijom zbog korona virusa da rasprodaju još jedan element srpske državnosti. Zauzvrat nisu dobili ništa, osim privatnih povlastica za sebe i svoje saradnike. Ovo je još jedna cigla u kuli izdaje koju Vučić zida još od 2012. godine. Ta kula se ljulja, i uskoro ćemo je srušiti! Pokret Oslobođenje će tada poništiti sve sporazume koje je Vučićev režim zaključio sa ratnim zločincima Tačijem i Haradinajem“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare