Foto: Oslobođenje/Luka J.

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je danas da je za osudu izjava ministra finansija Siniše Malog u kojoj je, kaže, naveo da su svi bili zadovoljni sa 100 evra, kojim je pružena pomoć stanovnicima Srbije u vreme prvog talasa virusa korona, ali da to mora odnekud da se plati.

„To onda nije ni bila pomoć, ako se nešto nekome daje da bi se par meseci nakon toga i oduzelo“, rekao je Đorđević, u pisanoj izjavi, preneo je pokret Oslobođenje.

Кomentarišući poziv Poreske uprave Srbije koja je utvrdila da fizička lica, koja zarađuju pružanjem usluga putem interneta, kao što su prevodioci, IT stručnjaci, jutjuberi, influenseri plaćaju porez i druge doprinose, Đorđević je naveo da je plaćanje poreza obaveza svakog stanovnika Srbije, kao i da je to u drugim zemljama regulisano.

Pročitajte još...

Ali, istakao je Đorđević, „izjava ministra finansija je neprikladna i neozbiljna“, takođe je „udar na novčanike velikom broju mladih građana koji na ovaj način izdržavaju sebe i svoje porodice“.

„Nacionalni pokret Oslobođenje staje na stranu mladih ljudi koji pošteno rade i zarađuju svoje ‘parče hleba’, dok ih vlast pljačka i krade i zaboravlja predizborni slogan na nelegitimnim parlamentarnim izborima, a koji je glasio: ‘Za našu decu'“, istakao je Đorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare