Foto: Oslobođenje/Luka J.

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, ocenio je da je današnja objava imena novih ministara u vladi Srbije „još jedno Vučićevo zamajavanje naroda“ i, kako je rekao, „novi pokušaj uvlačenja nacije u tragikomediju koja traje već osam meseci koliko je Srbija bez vlade“, saopštio je taj pokret.

Đorđević smatra da objavljivanje imena ministara „neće ništa promeniti“.

„Ko god sedeo u toj vladi i kada god ona bude bila izglasana, ništa se ne menja. To Vučić zna i zato od toga pravi performans za javnost. Pod plaštom tog performansa vrhuška SNS nastavlja da vodi zemlju kao privatnu mafijašku prćiju, nastavlja sa pljačkom zemlje i prodajom Kosova i Metohije“, kaže Đorđević.

„Vučiću za te mutne poslove vlada uopšte ne treba“, poručuje lider Oslobođenja i dodaje:

„Zato su imena ministara nebitna. On ih slaže kao pione – trebaju mu samo za javnu predstavu. Nagađa se mesecima, odgađa se nedeljama, baca se prašina u oči sa izmišljanjem novih resora i sa tobožnjim kontroverznim kadrovskim rešenjima“.

U tom smislu Đorđević komentariše i izbor Gordane Čomić u novi kabinet.

„Ona je samo još jedan pion koji Vučiću služi da zamajava narod. Sada narednih godinu dana treba da se bavimo Gordanom Čomić i njenom izdajom opozicije, iako mi nije jasno koga je ona izdala, jer kao da je neko od građana Srbije glasao za nju. Umesto bavljenja nebitnim osobama, mi moramo da držimo Vučića odgovornim za Kosovo, za kriminal, za korupciju, za gašenje sloboda u Srbiji. Korisni preletači kod Vučića služe upravo da nas spreče da se bavimo suštinskim temama“ zaključio je u saopštenju predsednik pokreta Oslobođenje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar