Andrea Bočeli, Aleksandar Vučić, Mariza Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

"Uvažena gospodo iz beogradske vlasti, dok se vi i vaša novokomponovana elita provodite na koncertima u Beogradu na vodi, na samo nekoliko kilometara od vas već danima se niz ulice Ivanke Muačević - i Orahovačke u Jajincima, sa obe strane brda, se ka Kumodražu i Avalskom putu slivaju fekalne vode. Građani zbog neizdrživo neprijatnog mirisa ne mogu da žive u svojim kućama", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Avalski venac.

Kako dalje navode, više od dvesta porodica u ovom delu grada na vrelim temperaturama „je izloženo visokom zdrastvenom riziku, deca im danima gaze po fekalnim vodama, a igralište im je samo na tridestak metara od izlivanja kanalizacije, a o tome niko od predstavnika vlasti ne vodi računa“.

„Da ironija bude veća, sve se ovo dešava u kraju jednog od članova najužeg tima novog gradonačelnika, Aleksandra Savića, koji baš ništa nije uradio da situaciju popravi dok je bio predsednik opštine Voždovac“, dodaju.

Podsećaju i na „veličinu njihovog nemara“.

„Poslednjih par godina, pisana je peticija, predlagana su rešenja od građana, ali i Stranke slobode i pravde Avalski venac, plaćani su radovi od samih građana, nekolilo puta su organizovani protesti, organizovani su i sastanci građana sa čelnicima vlasti, ali rešenja nema ni na vidiku. Apsolutno je neophodno da Beogradski vodovod i kanalizacija hitno spoji ovaj deo grada sa kanalizacionom mrežom Banjica“, zaključili su iz SSP Avalski venac.

BONUS VIDEO Pontonski most okružen fekalijama

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram