Foto: Printscreen/Twitter/Bastać Marko

Danas su penzioneri sa područja opštine Grocka, trebali da otputuju u Banju Vrdnik. Barem im je tako rečeno u udruženjima penzionera. Međutim, umesto u Banju Vrdnik penzioneri su odvezeni u Busije, a to im je saopšteno, prema njihovim rečima, tek kada su stigli.

Prema informacijama Žig infa, više autobusa sa penzionerima krenuli su jutros na put ka Banji Vrdnik. Usput su svratili, prema planu, do restorana na ručak da bi se zatim skrenulo sa predviđene rute, a autobusi stigli u Busije gde će Vučić održati govor.

Kako kažu penzioneri, koji se nalaze na licu mesta, njima nije saopšteno da će se ići u Busije već u Banju Vrdnik. Lokalna odbornica SNS-a, Maja Babić iz Dražnja, preusmerila je autobus ka Busijama bez dogovora sa putnicima.

„Prosto neverovatno je šta nam rade. Kao ovce nas pakuju u autobus i bez ikakve saglasnosti su nas odvezli u Busije. Umesto u banju, sada moramo da slušamo Vučića. Diktatura na nivou! Ima nas koji se bunimo, a ako ništa drugo, snaći ćemo se za prevoz odavde.

Foto: Printscreen/Twitter/Bastać Marko

Prosto je nečuveno šta rade, kaže za Žig info jedna od „putnica“.

Podsetimo, u saopštenju predsednikove Službe za saradnju s medijima Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće obeležavanju Dana sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“ u naselju Busije, u 19:30 časova.

Centralni skup povodom 26. godišnjice progona i stradanja Srba u “Oluji” održan je večeras u naselju Busije kod Beograda, u kojem uglavnom žive izbeglice iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

BONUS VIDEO: Penzioneri protiv Vučića

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare