Ratko Dmitrović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs
Ratko Dmitrović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Ministar za brigu o porodici i demografiji Ratko Dmitrović rekao je večeras u parlamentu, govoreći o slučaju Ðorđa Joksimovića, da decu roditelju jedino može da vrati onaj ko ih je oduzeo, a to je sud i objasnio da ta situacija nije mogla da se reši tako što bi se novac koji se daje hraniteljskim porodicama dodelio Joksimoviću, jer, kako je rekao, deca nisu oduzeta zbog siromaštva.

„Neću da citiram delove nalaza i dokumenata stručnih ljudi kakvo je stanje bilo kada je problem otkriven. I kakvo je bilo higijensko i imovno i stanje sa odgojem dece, odnosom između roditelja i dece i tu je moralo da se intervniše. Svako bi intervenisao i oni koji danas zameraju“, rekao je Dmitrović odgovarajući na pitanje poslanice SPAS-a Marine Raguš.

On je dodao da sada postoji paradoks, jer je dominantno patnja oca, a da su deca zaboravljena.

Dmitrović je podsetio da je po slučaju Ðorđa Joksimovića snimljen i film, koji je proizveo reakcije, ali je važno da se kaže da tu ipak postoji umetnička nadgradnja i da nisu prikazane samo činjenice.

„Film je film, a život je život. Slučaj ovog čoveka jeste motivacija za ljude iz filmske industrije, ali to je ipak nadgradnja. Tu je dozvoljeno i preskakanje činjenica, ali u ovom slučaju je mnogo emocija proizvedeno koje nemaju osnova“, dodao je ministar.

Istakao je da u društvu niko nema nameru da se poigrava sa roditeljskim osećanjima i ponovio da siromaštvo ne može da bude povod da se nekom oduzme dete.

Đorđu Joksimoviću iz Kragujevca, tri ćerkice oduzete su pre pet godina, od kada traje njegova neprekidna borba da ih vrati.

Njegova teška životna priča pretočena je u film „Otac“, posle čega je uzburkala javnost.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar