Milica Đurđević Stamenkovski Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je rekao kako je spreman da raspiše nove beogradske izbore, a predstavnici opozicionih partija u Srbiji u razgovoru za "Novu" otkrili su zbog čega su uvereni da će doći do novih izbora, na kojima će vladajuća stranka doživeti poraz. Milica Đurđević Stamenkovki rekla je da je stranka "Zavetnici" spremna da u svakom trenutku pokaže svoju političku snagu, čak i na novim izborima.

Pitanje da li će biti novih izbora u glavnom gradu Srbije otvoreno je nakon sastanka lidera Stranke slobode i pravde Dragan Đilas održao sastanak sa šefom srpske države, Aleksandrom Vučićem.

Nakon pomenutog razgovora, deo opozicije je tvrdio da sumnja da će Vučić održati reč i da mu se ne može verovati uprkos tome što je javno poručio da je spreman za novu izbornu trku.

U nedelju je Vučić ponovio da će prihvatiti ponavljanje izbora.

„Raspisaću nove izbore za Beograd kad opozicija poželi. Ali trebalo bi da razmisle, jer će izgubiti ubedljivije“, rekao je Vučić.

Dan ranije, Đilas je na konferenciji za medije rekao da je sastanak sa predsednikom Srbije bio neophodan korak i da je suština njihovog razgovora bila kako rešiti situaciju u najvećem gradu u zemlji.

„Suština tog razgovora je bila da dođemo do rešenja šta da radimo sa situacijom u Beogradu gde 70.000 ljudi više glasalo za stranke opozicije, a vlast, zbog izbornog zakona, može da napravi većinu. U takvoj situaciji idete i razgovarate, ne sedite kod kuće skrštenih ruku i pričate neke parole. Nove izbore ćemo imati u Beogradu u decembru ili martu i to će biti šansa da ovaj grad više ne vode Šapić ili Vesić“, poručio je on.

Milica Djurdjevic Stamenkovski
Milica Đurđević Stamenkovski Foto:FoNet/Zoran Mrđa

Milica Đurđević Stamenkovski, predsednica stranke „Zavetnici“ rekla je da ukoliko Vučić unapred zna ishod izbora, možda nema potrebe da ih iznova raspisuje, jer će država uštedeti sredstva, a građani biti spašeni „još jedne predstave o ‘diktatoru’ i ‘tajkunu’ koji se po spuštanju zavese bez ikakvih integracija i mimo svih procedura, dogovaraju kako će izgledati politička sudbina Beograda i Srbije“.

„Predlažem da obojica pogledaju u rokovnik, da vide slobodne termine, te usaglase datum novih lokalnih izbora. Što se nas tuče, izborni proces nije igračka na navijanje koju bilo ko treba da prilagođava sopstvenim hirovima. Spremni smo u svakom trenutku da pokažemo svoju političku snagu“, zaključila je naša sagovornica.

BONUS VIDEO Prodor desnice -Dramatično ili ne: Milica Đurđević Stamenkovski, Boško Obradović i Slaviša Orlović

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar