Milica Đurđević Stamenkovski Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je da sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) neće biti razgovora o predizbornoj koaliciji i da će Zavetnici na predstojeće izbore izaći samostalno.

Đurđević Stamenkovski je kazala da Zavetnici neće ući u postizbornu koaliciju ni sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

„Konačna odluka o izlasku na izbore biće doneta na skupštini stranke u nedelju. Svi naši odbori su predložili da Zavetnici na izbore izađu samostalno, a da ja budem noslilac parlamentarne liste i kandidat za predsednika Srbije“, navela je ona.

Na pitanje da li je isključena mogućnost da Zavetnici i SPS nastupe zajedno na izborima, Đurđević Stamenkovski je rekla da se o tome uopšte nije razgovaralo.

„Poštujem određene principe SPS-a, pre svega kada je u pitanju Kosovo i Metohija, ali među nama ipak postoje nepremostive razlike da bismo pravili predizbornu koaliciju“, istakla je predsednica Zavetnika.

Upitana da li postoji mogućnost da Zavetnici posle izbora udju u koaliciju sa SNS, Đurđević Stamenkovski je kazala da je SNS jedna specifična, takozvana „catch-all“ partija koja nema jasnu ideološku i političku poziciju.

„U redovima SNS-a se nalaze ljudi od Nataše Jovanović do Zorane Mihajlović. U tako širokom opsegu zaista ne možemo prepoznati partiju s kojom možemo da razgovaramo o formiranju vlade. Moj odgovor na vaše pitanje je ne, ali u svakom slučaju postoje neke druge stranke s kojima ćemo posle izbora razgovarati o formiranju vlasti. Zavetnici neće biti ničija ikebana ili prikolica“, objasnila je ona.

Na pitanje da li će i kome Zavetnici dati podršku u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora, ukoliko ona ne bude među dva kandidata, Đurđević Stamenkovski je rekla da će u tom slučaju pozvati svoje pristalice da glasaju po sopstvenoj savesti.

„Ukoliko se ne izborim za drugi krug, neću pozvati birače da glasaju za bilo koga od ta dva kandidata, već da odluku donesu sami. Istraživanja pokazuju da, kao kandidat državotvorne stranke, imam najveće šanse za ulazak u drugi krug“, navela je ona.

Naglasila je da je neophodno da na predstojećim izborima dodje do promene vlasti, jer je „aktuelna vlast privatizovala državu“.

„Kadrovi ove vlasti, širom Srbije, stekli su utisak da država pripada samo njima i da je ovo njihova privatna svojina, a da smo svi mi ostali zapravo gosti u njihovoj kući. Oni smatraju da bi mi trebalo da budemo zahvalni što su nas uopšte primili u kuću. Kada dodje do takve atmosfere u društvu, apsolutno je neophodno da dođe do promene vlasti i korenitih promena“, istakla je Đurđević Stamenkovski.

Prema mom dubokom uverenju, dodala je, vlast nije promenjena 2012. godine, nego su samo promenjene partijske knjižice.

BONUS VIDEO: Milica Đurđević Stamenkovski i Dragana Rakić: Može li Srbiju da vodi žena?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar