Kladionica, klađenje, kladjenje
Foto: Shutterstock

Iako je do izbora nešto više od četiri meseca i još se ne zna ko će sve na njih izaći, niti ko će biti kandidati stranaka za predsednika države, beogradske kladionice su već izbacile liste sa kvotama. Građani mogu uložiti novac na moguću izlaznost, pobednika predsednčkih izbora, prognoziranje predsednika nove Vlade, ministara i novog gradonačelnika. Liste su pune iznenađenja, a jedno od najvećih svakako je to da je predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević očima kladioničara viđena za nekog ko ima najviše šanse da osvoji drugo mesto na predsedničkim izborima, a dobru kvotu ima i kao potencijalni gradonačelnik Beograda.

Sudeći prema kladioničarskim kvotama nema sumnje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostati na istoj funkciji.

Kad su predsednički izbori u pitanju, kvota na to da će aktuelni predsednik Aleksandar Vučić osvojiti više od 50,01 odsto iznosi 1.08. Kladioničarskim rečnikom rečeno, sigurna stvar i mali dobitak.

Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Sa druge strane, najveće šanse za drugo mesto na predsedničkim izborima ima Milica Đurđević iz Zavetnika sa kvotom od 2,80, a za njom lider SPS Ivica Dačić i potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš sa 3. Potpredsednica SSP Marinika Tepić i predsednik DSS Miloš Jovanović imaju 3,50, a lider Dosta je Bilo Saša Radulović 4.

Milica Đurđević Stamenkovski Foto:FoNet/Media centar Beograd

Sve nade opozicije položene su u moguću pobedu u Beogradu. Međutim, kad je reč o sledećem gradonačelniku Beograda, najviše šansi za pobedu prema kladionicama imaju najnovije pojačanje SNS Aleksandar Šapić i aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić sa kvotom 1,85.

Slede ih poslanik SNS Vladimir Đukanović sa kvotom 2 i ministarka ekologije Irena Vujović sa 2,80.

Dobro se kotiraju i aktuelni gradonačelnik Zoran Radojičić sa 3. Lider SSP Dragan Đilas nosi kvotu 12, Vuk Jeremić 31 i Zoran Lutovac 51. Na spisku kandidata za gradonačelnika koje su izabrale kladionice nalaze se i Dragan Bjelogrlić, Novak Đoković, Momčilo Bajagić sa kvotom 101.

Kad je reč o tome ko bi mogao biti predsednik Vlade Srbije nakon izbora, najviše šanse i dalje ima aktuelna premijerka Ana Brnabić sa kvotom od 1,80. Vrlo je mala razlika između nje i ministra finansija Siniše Malog koji nosi kvotu 1,90. Velike šanse imaju i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa kvotom 2, ali i Aleksandar Šapić sa 3,50 i Ivica Dačić sa 4. Od opozicionih lidera kladionice su ponudile samo lidera Zajedno za Srbiju Nebojšu Zelenovića sa kvotom 75.

Najviše šansi da zadrže ministarsko mesto i u budućoj Vladi, prema pricenama kladioničara imaju ministri Branko Ružić, Milan Krkobabić i Siniša Mali sa kvotom 1,05. Dobru kvotu imaju i Jadranka Joksimović, Zorana Mihajlović i Vanja Udovičić. Najmanje šanse da se nađu za stolom u Nemanjinoj, prema proceni kladionica, imaju član Kriznog štaba Predrag Kon i vlasnik televizije Pink Željko Mitrović sa kvotom 11.

Predstavnici opozicije nisu ponuđeni na listama za ministre.    

BONUS VIDEO: Demostatovo istraživanje javnog mnjenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare