Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je stav te stranke jasan - da posle ovih izbora premijer treba da bude Ivica Dačić, kao i da se kao vrlo opravdano pokazalo dosadašnje zajedništvo za Srpskom naprednom strankom (SNS).

„Stav je SPS da mandati treba da budu četiri godine ali smo naravno spremi za izbore i izaći ćemo na njih“, rekla je Đukić Dejanović, u emisiji Prav ugao, na TV Vojvodina.

Na pitanje šta bi bilo kada bi SPS imao mogućnost da na bilo kom nivou posle izbora, s obzirom na rezultate, bira da se prikloni jednoj ili drugoj strani, ona je rekla da o tome odlučuju organi stranke.

„Ne mogu anticipirati šta bi bilo kad bi bilo, ali ako mene pitate, ja procenjujem da bismo mi nastavili saradnju sa SNS upravo zbog svega što samo zajednički učinili u ovih desetak godina“, rekla je Đukanović Dejanović.

Komentarišući da se poznati član te stranke Igor Braunović istakao u podizanju spomenika nekadašnjem predsedniku socijalista i države Slodobanu Miloševiću u Moskvi i komandantu Jugoslovenske vojske u Otadžbini Draži Mihailoviću, ona je navela da „partizanski duh živi u socijalistima“.

„Prošlo je vreme ratnih sekira između četnika i partizana. Istorija treba objektivnije, i može, da oceni ličnosti i Miloševića i Mihailovića. Ne treba da krijemo našu prošlost, kakva je bila – bila je“, navela je Đukić Dejanović.

Ona je rekla da SPS nije stranka jednoumlja, dodajući: „Imamo različite stavove, i levljije smo i desnije nego što je to po mom ukusu“.

BONUS VIDEO – Politikolog Ilić: Izbori se raspisuju jer vlast ima nešto od toga, za demokratiju to je jako loše

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare