Vladimir Đukanović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović izjavio je večeras da je protiv formiranja vlasti u Beogradu uzimanjem nekoliko odbornika sa drugih lista, a potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić podsetio da je vlast to radila u prošlosti.

Đukanović je za televiziju Juronjuz (Euronews Serbia), na kojoj je gostovao sa Marsenićem, kazao da je njegov stav da se formiranje vlasti u Beogradu može vršiti samo sa celom koalicijom „Mi – glas iz naroda“.

„Pošto je gospodin (Branimir) Nestorović osvojio respektabilan broj glasova, ne može da se zaobiđe on u bilo kakvim razgovorima. Ako cela ta koalicija želi koalicioni sporazum sa nama, nemam ništa protiv“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, ukoliko ta koalicija ne želi da formira vlast sa SNS, ići će se na nove beogradske izbore.

„To da se uzima parcijalno jedan odbornik, ne. Ja sam lično protiv toga jer to nije lepo i pošteno“, kazao je on.

Đukanović je odbacio je navode da Srpska napredna stranka razgovarala sa bilo kojim odbornikom sa drugih lista i pokušala da ih potkupi.

Marsenić je, odgovarajući Đukanoviću, naveo da je nakon prošlih izbora jedan odbornik koalicije NADA (Novi DSS i Pokret obnove kraljevine Srbije – POKS), Vuk Stanić, prešao na stranu vlasti.

„Da li je on uzeo neke pare za to, ja stvarno ne znam. Ali to nije jedini slučaj, iz Zavetnika su prešli ljudi. Nije u pitanju politika, u pitanju je određena korist, jer to je ideologija, nažalost, SNS“, ocenio je Marsenić.

Naveo je da je NADA sa Stanićem napravila grešku i izrazio nadu da će koalicija „Mi – glas iz naroda“ ostati čestiti do kraja.

Upitan da li će odbornici koalicije NADA doći na konstitutivnu sednicu skupštine grada, Marsenić je kazao da o tome još uvek nisu razgovarali na nivou koalicije.

„Treba da se nađemo sa ljudima iz POKS-a sa kojim smo u koaliciji i razgovaraćemo o tome. Smatramo da Beogradu u ovom trenutku zaista jesu potrebni novi izbori“, dodao je on.

Potpredsednik Nove DSS je naveo i da će njegova koalicija prihvatiti poslaničke mandate u Skupštini Srbije, jer smatra da ništa ne bi mogli da postignu van parlamenta.

***

BONUS VIDEO – Postizborne igre u Beogradu: „Šestocifrene ponude“ i Aleksandar Jerković u centru zapleta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare