Uma Turman otkrila veliku traumu o abortusu kroz koju je prošla

Showbiz 26. jun 202209:00 > 09:06
Podeli:
Uma Turman Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Glumica se javno zalaže za prava žena.

Poslednjih dana jedna od glavnih tema svih svetskih medija jeste izmena zakona o abortusu u SAD, po kom neće u svim  američkim državama isti biti dozvoljen.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovo je izazvalo brojne proteste, a burne reakcije već su bile na snazi ranije kada je odlučeno da se abortus zabrani u Teksasu.

Jedna od prvih javnih ličnosti koje su se tada oglasile jeste glumica Uma Turman koja je otkrila da je i sama imala abortus u mladosti.

"Zakon je još jedna diskriminišuća alatka protiv onih koji sa ekonomske strane nisu u prednosti, ali često i protiv njihovih partnera. Žene i deca bogatih porodica zadržavaju pravo na izbor, ne rizikuju mnogo. Boli me što zakon okreće građanina protiv građanina, kreirajući nove predatore koji oko bacaju na žene kojima je oduzeto pravo da odbiju da imaju decu za koju ne mogu da se staraju, uništavajući njihove nade o porodici koju bi mogle izabrati u budućnosti", rekla je ona tada, naglašavajući da je trudnoću prekinula jer nije imala uslove za izdržavanje deteta.

"Ovo je do sada bila moja najveća tajna. Imam 51 godinu i delim je s vama iz kuće u kojoj sam odgajala troje svoje dece, koji su moj ponos i moja radost. Svima vama, ženama i devojkama Teksasa, koje se boje da ne budu maltretirane od strane predatora, svim ženama koje su besne jer im je oduzeto pravo na njihovo sopstveno telo od strane države, i svima vama koji ste ranjivi i rečeno vam je da treba da se sramite jer imate matericu, kažem vam: vidim vas. Budite hrabre. Lepe ste. Podsećate me na moje ćerke", zaključila je Uma tada.

Podsećamo, Turmanova je majka troje dece, ćerke Maje i sina Levona, koje je dobila u braku sa kolegom Itanom Houkom, i ćerke Lune koju je dobila sa bivšim verenikom Arpadom Busonom.

BONUS VIDEO: Milena Vasić glumica o Budvi i nudizmu

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar