Specijalni sud, suđenje, sudjenje
Vladimir Đukanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Poslanik Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, koji je istovremeno i advokat osumnjičenog vlasnika "Jovanjice", Predraga Koluvije, već mesecima pokušava da slučaj proizvodnje marihuane opiše kao "montiranu aferu", dok svog klijenta uporno predstavlja kao poštenog prozivođača organske hrane koji ništa nije radio protivzakonito. Tako je nedavno na društvenoj mreži Tviter napisao kako na "Jovanjci" uopšte nije bilo droge, da bi potom optužio one koji su uhapsili Koluviju da su istu prodavali nakon što su ušli na imanje.

Pročitajte još...

Kao pravni zastupnik Predraga Koluvije, Đukanović ima pravo da koristi sva raspoloživa sredstva kako bi odbranio svog klijenta, međutim deluje da ni sam ponekad ne zna šta piše i govori. Tako je bilo nedavno kad je ušao u raspravu sa potpredsednikom Narodne stranke, Miroslavom Aleksićem, kom je pokušao da objasni kako na „Jovanjici“ nije bilo droge.

Đukanović je najpre, tokom rasprave na Tviteru, tvrdio da na imanju nije bilo droge – ni gram.

Foto: Printscreen TW

Nekoliko trenutaka kasnije, Đukanović je, verovatno zaboravljajući svoju raniju tvrdnju, optužio da su oni koji su uhapsili Koluviju oteli sve što se tamo proizvelo i prodali za veliki novac. Ubrzo mu je replicirao Aleksić, podsećajući ga na njegovu prethodnu tvrdnju da nije bilo droge na Jovanjici.

Foto: Printscreen TW

Od otkrivanja slučaja „Jovanjica“, odbrana Koluvije tvrdi da se na pomenutom poljoprivrednom gazdinstvu nije uzgajala nikakva opojna droga, već industrijska konoplja, za šta su imali neophodne dozvole. Ove tvrdnje demantuje nekoliko činjenica – od toga da je inspektor Slobodan Milenković tvrdio na saslušanju da je od ranije znao da je Koluvija diler, do toga da je većina biljaka na imanju imala više od dozvoljenih 0,3 procenta THC u sebi.

I dok većina analiziranih biljaka sadrži više od 0,3 procenata koncentracije THC u sebi, što je dovoljno da se, po zakonu, smatra opojnom drogom, pojedine sadrže i do nekoliko puta više procenata.

Tako su pojedini analizirani uzorci imali u sebi 0,71 odsto, 2,58, 4,93, ali i 11,8, 12,63, pa i 17,54 odsto koncentracije tetrahidrokanabinola (THC).

Suočen sa ovom činjenom, prvooptuženi u slučaju „Jovanjica“, Predrag Koluvija, svojevremeno se branio tvrdnjom da su biljke sa viškom THC-a bile „stresirane“.

BONUS VIDEO: Vladimir Đukanović o ukidanju kućnog pritvora Dijani Hrkalović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare