Foto:Nova.rs

“Vučić laže da Albanci s Kosova žele fizički da zauzmu trafo-stanicu ‘Valač’. Oni nemaju potrebe da to čine, jer je ona već povezana na sistem kosovske elektromreže KOSTT, koji je uniji sa mrežom iz Albanije”, rekao je za Nova.rs predsednik pokreta Oslobođenja, Mlađan Đorđević.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije će morati, kako kaže, da odgovara zbog akta veleizdaje.

Pročitajte još...

“Sve ono što je on do sada potpisao je mimo Ustava. Za sve to će morati da odgovara”, navodi Đorđević.

On se osvrnuo na izjavu predsednika Srbije da albanci s Kosova pokušavaju da preuzmu trafostanicu “Valač” koja se nalazi na severu Kosova, rekavši da Vučić lažima pokušava da prikrije da je ta trafostanica već predata.

Pokret ‘Oslobođenje’ je imao uvid u dokument u kojem se navodi da je od 14. decembra prošle godine prestala isporuka struje preko EMS-a i EPS-a severnom delu Kosova i da je kompletni energetski sistem Srbije preuzeo KOSTT. U pitanju je elektromreža koja se nalazi u sistemu zajedno sa Albanijom”, ističe Đorđević.

On je rekao da su radnici trafostanice “Valač” mesec dana ranije dobili upit na osnovu kojeg su morali da se izjasne da li ostaju sistemu EMS-a ili prelaze u KOSTT.

“Rečeno je da oni koji ostanu da rade u EMS-u ne mogu više da rade u toj trafostanici, već se raspoređuju na neka druga radna mesta po Srbiji, dok onaj ko ostane u KOSTT-u prihvata da radi za albanskog operatera. ‘Valač’ je od tada faktički preuzet. Niko nije fizički preuzimao ‘Valač’, već je on samo priključen na drugi sistem”, napominje Đorđević.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare