Biljana Đorđević gošća emisije Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

Kopredsednica Zeleno-levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević izjavila je danas da nije bilo sastanaka "iza zatvorenih vrata" s predstavnicima vlasti u vezi vraćanja oborenih opozicionih lista za lokalne izbore 2. juna.

Ona je za Radio-televiziju Vojvodine (RTS) ocenila da je obaranje tih lista „orkestrirana akcija s ciljem iznurivanja opozicije“ ali i pokušaj „obesmišljavanja“ nedavno usvojenih dopuna zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

„Meni je to izgledalo kao orkestrirana akcija. Jedan cilj je iznurivanje opozicije, prvo smo se mučili da dobijemo notare, overitelje i jako mnogo vremena trošite da biste uopšte mogli da se kandidujete a onda kreće iscrpljivanje s neosnovanim prigovorima“, rekla je kopredsednica ZLF.

Ocenila je da je drugi cilj te „akcije“ da se pošalje poruka da dopune zakona o jedinstvenom biračkom spisku, koje su po njenim rečima, usvojene zbog migracije birača, budu obesmišljene i ismejane kako opozicija više ne bi imala snažne argumente u javnosti zašto i dalje treba da se bavi biračkim spiskom.

***

BONUS VIDEO – Oborene liste vraćaju se na noge i učestvovaće na izborima: Da li se obaranjem samo trošilo vreme ili prekršen najnoviji zakon?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare