Dragan Đilas Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Aleksandar Vučić je lažov koji nastavlja brutalno da obmanjuje javnost, samo da bi prikrio svoj nezapamćeni nemar i nemar njegovih ministara Zorana Đorđevića i Darije Kisić Tepavčević prema najbespomoćnijoj deci i ljudima, izjavio je lider SSP Dragan Đilas.

„Da li su fotografije iz domova u kojima su smeštena deca iz 2012. ili 2020. ne znam, ali znam da ni Marinika Tepić ni ja nismo bili vlast na nivou Srbije, kako to Vučić tvrdi, i da samim tim ne možemo biti odgovorni za stanje u ustanovama socijalne zaštite“, navodi se u saopštenju Dragana Đilasa.


On dodaje da je dok je upravljao Beogradom rekonstruisan objekat za boravak dece sa smetnjama u razvoju u Šekspirovoj.

„Izgrađen je objekat u kome roditelji mogu da ostave svoju decu na duži period i u kome bi ta deca kada odrastu posle smrti roditelja koji o njima brinu, mogla da ostanu da žive u sredini na koju su se navikli. Započet je projekat stanovanja uz podršku koji je u međuvremenu ukinut.
I urađen je kompletan projekat za izgradnju Centra za decu sa autizmom u Denkovoj bašti od koga je vlast Aleksandra Vučića odustala i nikada nije izgrađen“, kaže Đilas.

On poručuje da bi zato „Aleksandru Vučiću bilo bolje da ćuti umesto što za današnje stanje u ustanovama u kojima su smeštene osobe sa smetnjama u razvoju okrivljuje bilo koga ko nije na vlasti deset godina“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare