Dragan Đilas Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže za Danas da ministar policije Aleksandar Vulin nastavlja da krši zakon.

On je to rekao komentarišući najavu ministra policije Aleksandra Vulina da će policija „reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima“ i „primeniti nasilje“.

„Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skaldu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje“, rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći kako policija „radi sve da do nasilja ne dođe“.

„Julovac Mire Marković, Novosađanin koji je po diplomu išao u Kragujevac na fakultet na kome su desetine profesora optužene za prodaju ispita, sestrić nepostojeće tetke iz Kanade, nastavlja da krši zakon iz dana u dan. U svom ludilu ide dotle da sam priznaje da policija pribegava nasilju, a ne da koristi silu kako to zakon u pojedinim situacijama dozvoljava“, naveo je Đilas za „Danas“.

Prema njegovim rečima, niko nema pravo da poziva ili preti nasiljem.

„Čovek koji je naredio povlačenje policije sa mosta u Šapcu, kako bi batinaši mogli da odrade svoj posao, suočiće se posle 3.aprila sa ozbiljnim optužbama i krivičnim postupkom koji ce biti pokrenut za niz nezakonitih dela koje je počinio“, rekao je predsednik SSP.

Pojedini pripadnici policije su na protestima u subotu u Beogradu i Novom Sadu prema građanima u blokadi primenili nepotrebnu silu.

A ministar se lično iza kordona policije pojavio na blokiranom auto-putu kod Sava centra.

BONUS VIDEO: Vulin kod Sava Centra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar