Dragan Đilas Protest ispred RIK-a Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je danas Radio televiziju Srbije (RTS) da u Dnevniku 2 objavi ceo tekst rezolucije o izborima koja je danas izglasana u Evropskom parlamentu.

„Građani Srbije imaju pravo da znaju šta o izborima u Srbiji i stanju demokratije u našoj zemlji misli cela Evropa. Dužnost javnog servisa je da im to omogući i da spreči da se laž koju obajvljuju SNS funkcioneri i njihovi mediji, da je ovo rezolucija protiv Srbije, proširi“, naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Naglasio je da u Rezoluciji nema „nijedna jedina rečenica protiv Srbije, niti bilo šta čime se zadire u suverenitet naše zemlje“.

PROČITAJTE JOŠ:

„S obzirom na to da ogromnu važnost usvajanja ovakve rezolucije pozivam RTS da u udarnom večernjem terminu organizuje debatu predstavnika najvećih političkih stranaka na ovu temu.

Poslanici Evropskog parlamenta izglasali su Rezoluciju o izborima u Srbiji, kojom se poziva na sprovođenje nezavisne međunarodne istrage svih prijavljenih neregularnosti na decembarskim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima. S posebnim akcentom na one beogradske.

Za rezoluciju je glasalo 461 evroposlanika, protiv je bilo 53, a 43 je bilo uzdržano.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je pre glasanja da su brojne neregularnosti obeležile izbore u Srbiji održane 17. decembra 2023. godine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare