Foto:arhiva Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odgovorio je na tvrdnje Aleksandra Šapića, kandidata SNS za gradonačelnika, da je kao prvi čovek Beograda podržavao izmeštanje stare železničke stanice. On je naveo da naprednjaci lažu i da nikome, izuzev Šapića, Gorana Vesića i Aleksandra Vučića, nije pala na pamet ta ideja.

U izjavi datoj Nova.rs, Đilas je kazao da je u pitanju budalaština i da je ideja bila da se zaustavi prevoz opasnih materija pored Kalemegdana.

„Naprednjaci lažu. Šapić je naprednjak. Ali iz same činjenice da me vi pitate da odgovorim na takvu budalaštinu jasno je da njihov metod radi. Nikad nikome od dana kad je napravljena, osim Vučiću, Vesiću i Šapiću, nije palo na pamet da izmešta železničku stanicu. Kao što nikome nije palo na pamet ruši Stari savski most ili menja trase metroa“, navodi Đilas i dodaje da je ranija ideja bila da se izmesti teretni železnički saobraćaj i da on ne prolazi kroz grad.

Pročitajte još...

„Ideja je bila da pored Kalemegdana ne prolaze opasne materije, koje decenijama nisu smele kroz Prokop i tunele ispod Beograda, pa su išle tuda, ali kakve veze ima šta je istina? Istina odavno ne stanuje ovde“, zaključio je on.

Podsetimo, Šapić se na televiziji B92 osvrnuo i na ideju nosioca liste “Ujedinjena Srbija”, Vladete Jankovića, o vraćanju železničke stanice na staro mesto. On je naveo da ne zna da li se Janković oko toga konsultovao sa liderom SSP i bivšim gradonačelnikom Draganom Đilasom, za kog tvrdi da je 2013. zagovarao izmeštanje stanice.

“Čuo sam tu ideju gospodina Jankovića i da se o tome konsultovao sa sinom koji je tamo radio, ali ne znam da li se konsultovao i sa Draganom Đilasom koji ga je kandidovao, pošto je Đilas 2013. godine kao gradonačelnik podržao ideju premeštanja železničke stanice”, poručio je on.

BONUS VIDEO Vladeta Janković: Doktor Šapić je ljubazan, ali…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare