Predsednik SSP Dragan Đilas smatra da će nova Vlada biti "Vlada kontinuiteta", da ne misli da je ona proevropska, konstatujući da ne možemo da budemo izolovani. "Ali ako su svi oko vas to uradili, ako se oko vas pravi Berlinski zid, ako ste vi sa ove strane, ako ne prihvatite stav svih ostalih, onda će vaša pozicija svakako postati neizdrživa", smatra.

Upitan o beogradskim izborima, Đilas je ponovio da veruje da će ih biti na proleće.

„Verujem da će biti izbora, znam šta je Aleksandar Vučić obećao građanima javno, očekujem se ispuni to obećanje da imamo izbore na proleće u Beogradu, jer je svima jasno da je vlast koja je dobila manje glasova od ostatka nelegetimna i da imaju probleme koji postoje. Mi smo kao dobornička gruipa podneli zahtev za smenu Šapića zbog legalizacije objekta koji nije smeo da se legalizujuje, očekujem da to podrži i ostatak opozicije“, navodi.

Pročitajte još...

Đilas kaže da nije dobio poziv za sednicu Skupštine, da ne zna da li će se održati sledeće nedelje ili one posle nje, navodeći da je rok kraj oktobra.

Za novu Vladu kaže da će biti Vlada kontinuiteta – „ista stranka, ista politika“. „Zaista ne mislim da je to proevropska Vlada, vidite šta nam se dešava“, kaže.

Imamo već probleme, navodi Đilas, dodajući da je već neko od zvaničnika EU pomenuo mogućnost ukidanja bezviznog režima.

Smatra da će cela situacija da utiče na investitore.

„Ne možemo da budemo izolovani, druga je priča da li verujemo da sankcije nečemu doprinose… Ali ako su svi oko vas to uradili, ako se oko vas pravi Berlinski zid, ako ste vi sa ove strane, ako ne prihvatite stav svih ostalih, onda će vaša pozicija svakako postati neizdrživa“, zaključio je.

Komentari

Svi komentari (4)