Foto: Ivan Dinić/Nova, Vesna Lalić/Nova.rs, EPA-EFE/JULIEN WARNAND, Shutterstock

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas oglasio se povodom pisanja slovanečakog portala Necenzurirano.si i njihovih navoda da su premijer Slovenije Janez Janša i predsednik Srbije Aleksandar Vučić zajedno radili kako bi ga diskreditovali uoči izbora. On za Nova.rs kaže da ga ne čude informacije koje su objavljenje, te da je to samo deo onoga što je režim radio prethodnih godina u nameri da ga dehumanizuje.

Podsetimo, ovaj slovenački portal objavio je da su se pre izbora, slovenačka i srpska vlast međusobno pomagale u pronalaženju podataka kojima su htele da ukaljaju vodeće političare opozicije. Među onima koji su se našli na udaru je i predsednik SSP, Dragan Đilas, kom su, kako se navodi, proveravali račune.

Pročitajte još...

„Posle izmišljene afere kako posedujem račune u desetinama zemalja, uključujući Mauricijus, direktor uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović je izjavio da će na osnovu medijskih objava i tvrdnji Aleksandra Vučića i Siniše Malog pokrenuti istragu.  Zbog ovih laži sam podneo krivičnu prijavu protiv svih umešanih u pravljenje lažnih izvoda sa navodnih računa“, rekao je Đilas.

On dodaje da je Radovanović rekao je da će se obratiti Egmount grupi koju čine službe 154 zemlje kako bi dobili navodne podatke.

„Pošto nemam nikakve račune u inostranstvu, osim uz saglasnost Narodne banke Srbije otvorenu firmu u Švajcarskoj, verovatno su dobili negativan odgovor. Posle toga su pokušali da iskoriste bliskost slovenačkog i srpskog režima da pokrenu istragu preko Slovenije. Zauzvrat srpski istražni organi su se bavili liderom slovenačke opozicije gospodinom Golobom. Naravno, i ta istraga se završila istim rezultatom“, objašnjava Đilas u razgovoru za naš portal.

Predsednik SSP objašnjava i šta se dalje dešavalo:

„Zato su se 24. maja 2022. obratili švajcarskim poreskim organima tražeći podatke o poslovanju moje firme tvrdeći da se protiv mene vodi istraga. Kada sam o tome obavešten od strane švajcarske poreske službe, zatražio sam i dobio zvanične potvrde svih nadležnih institucija u Srbiji da ne postoji nikakva istraga protiv mene. I iz ovog teksta je jasno da je u pitanju bio politički obračun, koji i dalje traje, a ne istraga zasnovana na bilo kakvom dokazu ili osnovanoj sumnji“, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar