Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je danas da predlog evropskih parlamentaraca o izbornim uslovima u Srbiji još niko nije dobio i da očekuje da će biti poznat "u narednih nekoliko dana".

Đilas je na konferenciji za novinare ispred Centra „Sava“, gde se održava sednica Skupštine grada Beograda, rekao i da će SSP razgovorati isključivo s evropalamentarcima, čiji je dolazak u Beograd najavljen za polovinu septembra.

„Očekuje se da će taj predlog (evroparlamentaraca) pojaviti u narednih nekoliko dana, da li u javnosti ili u nekoj internoj komunikacije ne znam a njihov dolazaka je bo najavljen za polovinu meseca, kada je u Beogradu trebalo da se nastavi ta cela priča (o izbornim uslovima)“, rekao je on.

Đilas je naglasio i da SSP o izbornim uslovima neće razgovorati s predstavnicima vlasti.

„Da idemo tamo da pričamo sa (Nebojšom) Bakarecom koji objavljuje onakve svoje poruke o novinarima… i o nama političarima, da pričamo sa (Vladimirom ) Orlićem, da pričamo sa (Aleksandom) Vučićem, da pričamo s ljudima koji o nama govore i takve stvari da mi želimo loše deci predsednika države… Ne pada nam na pamet“, rekao je on.

Đilas je rekao i da svakom detetu, bez obzira koliko ima godina, želi apsolutno sve najbolje, te zapitao, da li je „ikada neko od nas to (što navodi vlast) rekao“.

„Ne pada nam na pamet da idemo da pričamo sa onim ljudima koji nas svaki dan stavljaju na naslovne strane, sa njima razgovarati nećemo, razgovaraćemo sa evroparlamentarcima i videćemo predloge i daćemo naš stav“, rekao je on.

Đilas je naveo i da će, „ako predlozi dozvoljavaju da mogu minimalnim uslovi da se naprave“ za predstojeće izbore, SSP na njih izaći a ako ne, kako je naglasio, „borićemo se za naše ciljeve i doći ćemo do izbora“.

„Na tim (poštenim) izborima, to pokazuje istraživanje Demostata, to pokazuje kada razgovarate s ljudima širom Srbije, oni nemaju nikave šanse“, rekao je Đilas.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare