Ivica Dačić Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je zvao Evropski parlament, čiji predstavnici razgovaraju sa delom opozicije, jer bi tekst o izbornim uslovima tog "drugog koloseka", trebalo da pošalju do 1. septembra.

„Ja još ništa nisam dobio“, rekao je Dačić za TV Hepi, navodeći i da bi 17. ili 18. septrembra trebalo da bude održan naredni sastanak sa evroparlamentarcima.

On je rekao i da bi sutra trebalo da razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o više tema „državnog karaktera“, od kojih je jedna okrugli sto vlasti i opozicije.

„Moramo polako sad da dajemo odredjene predloge, odnosno da vidimo šta prihvatamo, a šta ne. Vučić je obećao da će ponovo učestvovati u razgovoru sa onim strankama koje ne žele učešće stranaca (evroparlamentaraca)“, rekao je Dačić.

On je naveo da će sa Vučićem razgovarati i o Ustavnim promenama, za koje je potreban i referendum, koji po njegovoj oceni mora biti održan pre raspuštanja Skupštine, ako budu vanredni parlamentarni izbori.

Dačić je rekao da se danas sastaje sa predsednikom Skupštine Slovenije Igorom Zorčičem, koja sada predsedava Evropskom unijom.

„To je veoma važna poseta, da probamo da malo ubrzamo našu evropsku agendu“, rekao je Dačić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar