Stranka slobode i pravde konferencija
Dragan Đilas, konferencija za novinare Stranka slobode i pravde Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da očekuje da u Beogradu budu raspisani novi izbori, ali da će oni pre biti u martu sledeće godine, nego u decembru ove, kako se ranije govorilo. O tome da li je vredeo razgovor sa Vučićem, s obzirom da su od tada odnosi u opoziciji ponovo pogoršani, lider SSP-a kaže da jeste. On je naveo i da ne smatra da je "trojanski konj" u opoziciji.

„Apsolutno je vredelo, jer ako dođemo do novih izbora i ako na taj način doprinesem da se zaštiti volja mojih sugrađana u Beogradu. Mislim da su ti odnosi bili neiskreni sa mnogih strana i pre ovoga, ovo je iskorišćeno samo kao povod“, rekao je lider SSP-a.

„U razgovoru sa Aleksandrom Vučićem i u njegovim nastupima, on je rekao da je spreman za nove izbore, da je pitanje legitimiteta ko ima više glasova jeste bitna stvar i što se tiče SSP-a, mi smo počeli pripreme za te izbore, koje očekujem pre u martu sledeće godine, nego u decembru ove“, izjavio je Đilas.

Đilas je najavio i Izbornu skupštinu SSP-a za subotu.

„Četiri godine ne kažem nista loše ni o kome u opoziciji, ali od sada u subotu, kada je Izborna skupština SSP-a, neće više biti ni potreban, ni dovoljan uslov da sarađujete sa nama samo ako ste protiv Vučića, biće potreban, ali ne i dovoljan. Od vašeg ponašanja, od vaših stavova i programa, gospodo, zavisi da li ćemo sarađivati. Ja ne pretim, kažem vam iskreno, to je obećanje, sarađivaćemo sa svakim ko nam je programski blizak, nećemo sa Narodnom strankom sigurno, i sa još nekima koji su pokazali nekorektno ponašanje u ova dva meseca“, izjavio je Đilas.

Evropski obaveštajci bavili su nedavno i ulogom predsednika SSP-a na političkoj sceni. Postoje indicije o „zakulisnoj saradnji sa Vučićem i njegovoj ulozi ‘trojanskog konja’ koji izaziva razdor među opozicionim strankama i već neko vreme ih slabi“, prenela je Radio slobodna Evropa navode iz dokumenta evropskih obaveštajnih službi.

„Evropska obaveštajna agencija ne postoji, to je pod broj jedan. Drugo, vaša koleginica iz Prištine je rekla da je imala neki uvid u taj papir, i onda se na osnovu tog papira dalje priča. Da li taj papir postoji, ko ga je napravio, niko danas ne zna“, komentariše Đilas.

I dodaje – ne oseća se kao „trojanski konj“.

„O tome se priča u delu javnosti koja smatra da je to bitna stvar. Ja se ne osećam kao trojanski konj, ali se ponekad osećam kao magarac, kada vidim šta sam sve uradio i šta smo žrtvovali, da bi sada o nama tako govorili. Mogu da kažem i da je magarac tvroglava životinja, i pametna, može mnogo da nauči. Ja sam mnogo naučio i videćete kako izgleda ta nauka koju smo stekao“, rekao je Đilas.

Opširnije čitajte na N1.

BONUS VIDEO – Đilas urnebesno uporedio udvaranje i politiku: Ne prihvatam „ne“ kao odgovor VIDEO

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare