Dragan Đilas Foto:BETAPHOTO/Jovan Markovic

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je danas da rudna bugastva, vode i zemlja moraju pripadati državi Srbiji i ne mogu pripadati nikome iz inostranstva.

Dodao je „da su naši hrabri preci to prodavali ne bi ni bilo države Srbije“.

„Nikome nećemo otimati, jer ovo nije 1945, svakome ćemo platiti pošteno šta je platio, uložio, dobit izgubio. Ali svaki pedalj zemlje u Srbiji, rude i vode biće srpski i oko toga neće biti priča“, rekao je Djilas na protestu ispred upravne zgrade Al Dahre, vlasnika nekadašnjeg PKB-a, koji je, kao je rekao, prodat u bescenje.

On je rekao da ministar poljoprivrede Branislav Nedimović pokazuje da „kao da je pao sa Marsa kada kaže da je nekadašnji PKB sad kao svermiski brod“.

„PKB smo preuzeli 2011. godine kao kompaniju sa 80 miliona evra duga, 14 godna neplaćenih poreza i doprinosa i 10 godina neplaćene struje. Doveli smo profesionalni menadžment, prihod firme je bio 31 milion evra, za dve godine, sa 2.000 vrednih ljudi koji su ovde radili, došli smo do prihoda od 62 miliona evra“, rekao je Đilas.

Kako je naveo, 53 miliona evra je bio 2013. i operativna dobit, jer su se otplaćivali raniji dugovi, odnosno „čista dobit“, bila je sedam miliona evra.

„Danas PKB prihoduje 35 miliona i ima operativni minus od tri miliona evra“, rekao je Đilas.

Prema njegovim rečima, u narednih godinu dana odlučuje se o opstanku Srbije, izbor je „između slobodne, moderne države i države Pabla Eskorabara u srcu Evope“.

Dragan Đilas Foto:BETAPHOTO/Jovan Markovic

Potpredsednik SSP Dejan Bulatović, zadužen u stranci za sektor poljoprivrede, istakao je da je „u vreme gradonačelnika Đilasa PKB širio kapacitete „dok danas u kompaniji Al Dahre „krave umiru“.

„Ovo je borba za PKB, da se vrati Beograđanima. Mi poljoprivrednici koji smo gajili krave, bili smo ponosni kad imamo kravu iz PKB-a, danas je sramota šta se u ovoj kompaniji dešava sa njima“, rekao je Bulatović.

Potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da joj poljopivrednici, kada razgovara sa njima dok obilazi Srbiju, kažu da ih je „strah da prostestuju jer je na vlasti mafija“.

„Mi iz opozicije trudimo se da mirno smenimo vlast. Ako ne bude promene izbornih uslova pozvaćemo građane na ulice da blokiramo puteve“, rekla je Rakić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare