Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas izjavio je da je vlast 2013. godine rekla da je ulazak Etihada u Er Srbiju "fenomenalna vest", a deset godina kasnije da je "fenomenalna vest" izlazak Etihada iz partnerstva sa Er Srbijom.

Đilas je u pisanoj izjavi podsetio da su 2013.  Aleksandar Vučić i Siniša Mali ubeđivali da je ulazak Etihada u Er Srbiju fenomenalna vest.

„Dok smo mi pitali zašto Etihad uzima 49 odsto vlasništva bez uloženog dolara, tražili da Er Srbija bude 100 odsto u vlasništvu države objašnjavali su nam da nemamo pojma i da je to partnerstvo za nas najvažnija stvar“, naveo je Đilas.

Dragan Đilas Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

Deset godina kasnije, 2023. nam Vučić i Mali saopštavaju da je izlazak Etihada iz partnerstva sa Er Srbijom i to što je Er Srbija 100 odsto u vlasništvu Srbije, fenomenalna vest.

„U devet od deset godina iskazan je gubitak u iznosu od 175 miliona evra, Srbija je kroz dodatne subvencije i dokapitalizaciju dala 350 miliona evra. U isto vreme Etihad je godišnje zarađivao desetine miliona evra za iznajmljivanja aviona sa posadom, za usluge menadžmenta, obuke, zakupa slotova, na kamatama koje su bile ne zelenaškom nivou“, navodi Đilas.

Pročitajte još

Ističe i činjenicu da Er Srbija danas nema nijedan avion u svom vlasništvu.

„Jedino što je dobra vest je to što Srbija ima nacionalnog avio prevoznika. Kakvo je pravo stanje u kompaniji ćemo saznati kada Vučić i Mali ‘odlete’ sa svojih funkcija nakon decembarskih izbora“, dodao je Đilas.

BONUS VIDEO Dok putnici gube novac i živce: Da li je u većem problem aerodrom ili Er Srbija?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar