Dragan Đilas, Stefan Loven, Borko Stefanović Foto: SSP

Rezolucija Evropskog parlamenta i usvojen izveštaj Saveta Evrope o izborima u Srbiji dobili su svoju potvrdu izveštajem ODIHR-a, u tome su se danas saglasili, na sastanku u Rimu, predsedavajući Partije evropskih socijalista (PES) Stefan Loven i Dragan Đilas predsednik Stranke slobode i pravde, navodi se u saopštenju te partije.

„Na sastanku kome je prisustvovao i Borko Stefanović, Loven je ponovio navode iz pisma koje je uputio premijerki Srbije 9.januara, a u kome je naveden čitav niz izbornih neregularnosti od medijskih zloupotreba, preko migracija birača do kupovine glasova i pritiska na građane da glasaju za vladajuću stranku“ dodaje se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju naglašavaju da se predsednik SSP-a Dragan Đilas zahvalio socijaldemokratskim strankama Evrope na podršci Srbiji i njenim građanima da nastave putem evrointegracija, za koje je, između ostalog, neophodno održavanje fer i demokratskih izbora na svim nivoima. Naveo je da bi održavanje beogradskih i lokalnih izbora u narednih nekoliko meseci značilo da se izbori ponovo održavaju po modelu koji je Evropa ocenila neprihvatljivim i zatražio podršku za slanje posebne misije koja bi omogućila promenu izbornih uslova.

U saopštenju dodaju da Đilas i Stefanović u Rimu učestvuju na kongresu PES-a kome između ostalih prisustvuju nemački kancelar Olaf Šolc, španski premijer Pedro Sančez, premijeri Danske, Portugala, kao i predstavnici drugih evropskih država i vlada.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare