Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Pokret Dosta je bilo (DJB) najavio je da će protest ispred Narodne skupštine, koji taj pokret organizuje danas u 20.00 časova, biti uvod u blokadu Narodne skupštine sutra ujutro u 9 časova.

„Cilj nenasilne blokade je da svojim prisustvom blokiramo falsifikovane poslanike da konstituišu falsifikovanu skupštinu u domu Narodne skupštine“, naveli su iz DJB u saopštenju.

Oni su naveli i da je vlast objavila da je zakazala konstitutivnu sednicu „falsifikovane skupštine“ za ponedeljak ujutro, a krajni rok da se ona konstituiše po zakonu je utorak 4. avgust.

„Ako se skupština ne konstituiše, pada vlast“, kazali su iz DJB:

„Vlast je falsifikovala ove izbore. Nije joj bila dovoljna kupovine glasova našim parama, zastrašivanje ljudi, nesređeni birački spiskovi, kontrola medija, već je morala i da falsifikuje zapisnike sa biračkih mesta. DJB je to otkrio i pravno oborio izbore. Svi mediji, cela opozicija, cela struka, sve ‘NVO’ koje finansiraju EU, Nemačka, ćute o tome“, stoji u saopštenju DJB.

Oni su istakli da to nije borba za DJB i za bilo čiji cenzus, već „borba za obaranje falsifikovanih izbora“.

„Vlast je ukrala glasove svim građanima, uključujući i onim koji su bojkotovali ove izbore. Ako dopustimo da vlast falsifikuje izbore, izgubili smo narodnu suverenost, vladavinu prava i demokratiju i time izgubili državu“, rekli su oni.

Кako su zaključili, da li će blokada sutra ujutro u 9 časova uspeti zavisi samo od toga koliko građana će doći.

„Ako nas dođe 5.000, blokada će uspeti“, stoji u saopštenju DJB.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare