Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret Dosta je bilo (DJB) upozorio je danas da je neophodno "sprečiti krađu na izborima" i pozvao advokate i pravnike da se jave za članove lokalnih izbornih komisija.

„Za predstojeće parlamentarne i predsedničke izbore otvoreno je preko hiljadu mesta za pravnike u opštinske i gradske izborne komisije u praktično svim opštinama i gradovima u Srbiji. Da bismo sprečili krađu na izborima, potrebno je ne samo imati mrežu kontrolora za sva biračka mesta u Srbiji, već i mrežu članova lokalnih izbornih komisija koje sa biračkih mesta primaju džakove sa izbornim materijalom, obrađuju zapisnike i utvrđuju rezultate glasanja na nivou opštine“, saopštio je DJB.

Pokret je pozvao advokate i pravnike da se prijave za imenovanje u prošireni sastav opštinskih i gradskih izbornih komisija slanjem svoje biografije na email adresu [email protected].

Kako je naglašeno, „poseban problem predstavljaju manje opštine u svim delovima Srbije“.

„Posebno su potrebni advokati i pravnici koji su spremni da budu imenovani u izborne komisije u opštinama u kojima opozicija ima slabu kontrolu i u kojima je i bila najveća krađa na referendumu za promenu Ustava, opštine kao što su Bosilegrad, Trgovište, Lebane, Medveđa, Кoceljeva, Кrupanj, Žagubica, Malo Crniće, Rača, Bela Palanka, Pećinci, Кovin, Nova Crnja i druge“, poručio je DJB.

BONUS VIDEO Boris Tadić o predsedničkoj kandidaturi

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar