Instagram/relja.ognjenovic

Direktor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Relja Ognjenović iskoristio je svoju funkciju da kroz zvanično saopštenje Fonda PIO „provuče“ naziv izborne liste i slogan Srpske napredne stranke „Srbija ne sme da stane“.

Obaveštenje o početku isplate novčane pomoći od 20.000 dinara penzionerima u Srbiji, koja će početi 17 dana pre vanrednih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora u 65 gradova i opština, Ognjenović je završio sledećim rečima: „Jasno je da se penzije nikada nisu povećavale ovom dinamikom i da smo sada na korak od cilja da 2025. godine prosečna penzija bude 450 evra. Srbija ne sme da stane!“.

Foto: Printscreen/pio.rs, Tanjug/Tara Radovanović

Ognjenović je, inače, član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, u čiju izbornu kampanju je aktivno uključen. Naročito se ističe u svom matičnom, voždovačkom odboru, a sugrađani ga redovno viđaju na štandovima naprednjaka u toj beogradskoj opštini, prenosi N1.

Poslednji put u kampanji je viđen proteklog vikenda, kada je kod banjičke pijace zajedno sa aktivistima SNS ometao promotivne aktivnosti predstavnika opozicije.

Pročitajte još

„Ognjenović je mom kolegi iz stranke dobacio ‘smrdljivko, tebe čekam‘. Na njegovo pitanje ‘Relja, jesu li to neke pretnje‘, Ognjenović je odgovorio ‘ne, ne, samo tebe čekam‘. A onda su doneli taj veliki suncobran i otvorili ga bukvalno ispred nas“, ispričao je za N1 aktivista jedne od opozicionih partija.

Podsetimo, Ognjenović je na mesto direktora Fonda PIO došao u decembru prošle godine, a javnost se za njega zainteresovala još 2020. kada je sa samo 30 godina postao zamenik direktora u toj državnoj instituciji.

Društvenim mrežama je tada deljena njegova poslovna biografija u kojoj se navodi da je posle završene Medicinske škole – smer fizioterapeutski tehničar, 2015. godine završio Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetnišvo.

BONUS VIDEO Penzioneri oduvek ciljna grupa SNS-a i Vučića: Obasipaju ih predizbornim obećanjima, hoće li im odoleti?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare