Foto:Vesna Lalic/Nova.rs; Video Nova.rs; Filip Krainčanić/Nova.rs

Dugogodišnji generalni direktor Beogradske autobuske stanice (BAS) Anđelko Mučibabić otišao je s ove funkcije, a na njegovo mesto stigao je nekadašnji direktor Parking servisa, Boban Kovačević. Iako odlazi sa čela BAS-a, Mučibabić će ostati savetnik novom direktoru.

Nakon imenovanja novih izvršnih direktora u BAS-u, o čemu je Nova.rs već pisala, prema informacijama iz preduzeća, umesto dugogodišnjeg generalnog direktora Anđelka Mučibabića došao je Boban Kovačević. Prema saznanjima našeg portala, Mučibabić će ostati savetnik novom direktoru.

Novi prvi čovek BAS-a, Boban Kovačević, nekadašnji je direktor Parking servisa i bivši član Demokratske stranke (DS). Kovačević je 2013. godine podneo ostavku na ovu funkciju, na kojoj ga je zamenio Andrija Čupković.

Na sajtu BAS-a objavljeno je da Kovačević nije član u drugim odborima, niti obavlja funkcije u drugim društvima.

Odlazak Mučibabića predstavlja tačku na promenu najvišeg rukovodstva unutar BAS-a, što je započeto još prethodnog meseca. Još tada je bivši direktor Mučibabić poručio da će i on vrlo brzo da ode.

Anđelko Mučibabić Foto: Printscreen/YouTube/TVSTudioB

„Prvo se zahvaljujem svim našim radnicima i penzionerima koji su mene trpeli ovolike godine. Neću ni ja još dugo ostati. Mi smo uspeli da izdržimo jedan veliki pritisak zato što smo bili jedinstveni kada su pokušali ono što su pokušali. Međutim, ovo je sada nemilosrdna igra sa ljudima koji imaju samo svoje interese, da završe oko Beograda na vodi“, poručio je Mučibabić na sednici koja je održana sredinom aprila.

Podsetimo, na nedavno održanoj vanrednoj sednici Skupštine akcionara Beogradske autobuske stanice (BAS), preduzeće je dobilo šest neizvršnih direktora. Kako se može videti iz zvaničnih biografija imenovanih direktora, u odlučivanje u BAS-u su se uključili kadrovi bliski ministru Siniši Malom, projektu Beogradu na vodi, a među njima su i predsednik opštine Stari Grad, te izvršna direktorka „Wireless media“, firme koja je u vlasništvu Igora Žeželja.

Igor Žeželj Foto: printscreen instagram@igorzezelj

Dugo je vladalo zatišje u BAS-u, što su u više navrata potvrđivali zaposleni u ovom preduzeću za Nova.rs. Nakon nekoliko meseci omerte, konačno su se pojavile vesti i to, reklo bi se, prilično indikativne. Prema saznanjima Nova.rs, u BAS na mesta neizvršnih direktora stigli su ljudi bliski vladajućim krugovima, ali i izgradnji projekta „Beograd na vodi“.

I sam direktor Anđelko Mučibabić rekao je na sednici Skupštine akcionara BAS-a u aprilu da će on brzo otići, da su dugo odolevali pritiscima, ali da se sve radi zbog projekta Beograda na vodi.

Beograd Kompleks autobuske stanice u bloku 42. Autobuska stanica, blok 42, gradilište
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Prvo se zahvaljujem svim našim radnicima i penzionerima koji su mene trpeli ovolike godine. Neću ni ja još dugo ostati. Mi smo uspeli da izdržimo jedan veliki pritisak zato što smo bili jedinstveni kada su pokušali ono što su pokušali. Međutim, ovo je sada nemilosrdna igra sa ljudima koji imaju samo svoje interese, da završe oko Beograda na vodi“, rekao je Mučibabić na skupštini akcionara u aprilu.

Pročitajte još...

Na početku iste skupštine usvojene su ostavke šest dosadašnjih direktora „BAS-a“, a odmah su imenovani novi vršioci funkcije. U preduzeće je ušao Svetislav Đurović, diplomirani pravrnik koji trenutno obavlja funkciju koordinatora i savetnika u sektoru za informacione tehnologije u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

Novi izabrani direktori su i Dušan Petrić, predsednik Skupštine Stari Grad, Nemanja Vulović, savetnik u Ministarstvu finansija kod Siniše Malog. Upravo je Mali bio jedan od glavnih nosilaca gradnje projekta Beograd na vodi, budući da je za vreme njegovom mandata na čelu Beograd pokrenut projekat.

Što se tiče ovog projekta, i Skupština „Beograda na vodi d.o.o“ će imati „svog“ neizvršnog direktora u BAS-u. Na toj poziciji biće Danilo Jerinić koji radi kao koordinator za dozvole. Na novoj funkciji biće i Jadranka Radonjić, koja na poziciju neizvršne direktorke dolazi sa funkcije u „Wireless media“, firme u vlasništvu Igora Žeželja, vlasnika „Adrija medije grupe“.

Bonus video: Protest radnika BAS-a zbog neisplaćenih zarada i uslova rada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare