Pregled dana
Foto: Newsmax Adria

"Pravde i vladavine prava nema u Srbiji. To smo znali kao što smo znali i šta se dešava u Jagodini. Nekoliko slučajava poslednjih dana potvrđuje ovakav stav", ovako je večeras počeo emisiju "Pregled dana " Newsmax Adria Goran Dimitrijević.

„Za ubistvo žene na rampi osuđen je vozač funkcionera vladajuće stranke bez ključnog snimka koji krije predsednik države. Tužilac koji je uspešno vodio slučaj napada na novinara, skinut je sa tog predmeta. Za mrtvog Cvijana nema ni prave istrage, ugovor koji se pravi da bi neko bio uništen i proteran ocenjen je kao zakonit, za rušenje u Savamali odgovarao je samo policijac kome je legalizovana nelegalna stambena zgrada!“

„Možemo do sutra da nabrajamo slične primere, jedno je jasno: u sukobu vlasti i zakona, pobeđuje vlast, pa neka se građani prema tome odrede. U Srbiji vas štiti samo partijska knjižica i sud jednog čoveka. Sudstvo u realnom životu nema onu moć koju formalno ima po Ustavu i zakonima. O tome se pričalo i sa predstavnicima EU i sa ministrom iz Nemačke. A poruka je: ma dobro to, nego da se reši Kosovo“, završio je uvod u „Pregled dana“ Dimitrijević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar