Predstava Nosorog, u režiji Lenke Udovički
Bojan Dimitrijević Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Glumac Bojan Dimitrijević, na pitanje Danasa kako komentariše izjavu glumca Predraga Mikija Manojlovića u emisiji Persona non grata na N1 da je predsednik Aleksandar Vućić za našu političku scenu De Gol, odgovara skrećući pažnju na tibetansku poslovicu i dodaje da njegove kolege koje podržavaju vlast odlično žive, dok komentari koje tražimo od njega, njemu mogu samo da naškode.

„Pada mi na pamet tibetanska poslovica: ‘Problem nije tamo gde ga vidiš nego odakle ga posmatraš.’ Sinoć sam u skoro praznoj sali gledao jednu genijalnu predstavu i jako bih voleo da pričam o umetnosti koja jedva preživljava u polupraznim salama dok šund i primitivizam puni dvorane i arene“, kazao je Dimitrijević za Danas.

„Umesto toga pitate me da danas komentarišem izjavu gospodina Manojlovića, juče izjavu gospodina Kusturice, a sutra izjavu gospodina Ristovskog. Dakle, da ja, običan umetnik, ocenjujem svoje najelitnije kolege koji očigledno žive fenomenalno jer podržavaju ovu vlast ili generalno svaku vlast i ne vide ili ih ne zanima kako živi narod“, dodao je on.

„Oni će od svojih izjava imati koristi i biće upamćeni kao naši najveći umetnici dok ću ja od ovakvih izjava koje Vi tražite od mene imati samo štetu i biću zaboravljen još za života. Molim Vas da me ubuduće pitate o kulturi i umetnosti a ne o rekla-kazala nekulturi“, poručio je glumac Bojan Dimitrijević.

Podsetimo, gostujući u emisiji Persona non grata TV N1, proslavljeni glumac Predrag Miki Manojlović, govoreći o politici i odnosu prema vlastima u Srbiji rekao je da njega niko ne upotrebljava i da je „velika laž“ da mu je obećavana zgrada za njegovo pozorište.

Za predsednika Aleksandra Vučića je rekao da je talentovan za politiku i poredi ga sa nekadašnjim predsednikom Francuske, Šarlom de Golom.

BONUS VIDEO: Bojan Dimitrijević o kriminalnim repovima vlasti, agresivnoj kampanji i glumačkom aktivizmu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar