Goran Dimitrijević Foto: Newsmax Adria

Urednik emisije "Pregled dana" Goran Dimitrijević rekao je u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S da se jedine prave konsultacije o formiranju vlade odvijaju u glavi predsednika Aleksandra Vučića. On je, govoreći o medijskim navodima da je većina u SNS protiv koalicije sa SPS, naveo da će vlada biti formirana kad Vučić kaže i da će on odlučiti ko će u njoj sedeti.

Mediji su danas objavili da je većina naprednjaka protiv toga da formiraju vladu sa socijalistima, a među njima su Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Jadranka Joksimović…

„Jedine prave konsultacije posle onih i onakvih izbora se odvijaju u glavi predsednika Aleksandra Vučića. Sve drugo deluje kao zakonska formalnost i jedna predstava. Mi sad tu nekog gledamo, pa neko dolazi, pa on kao nekoga sluša, a oni kao nešto traže. Vlada će biti onda kada on kaže i u njoj će sedeti onaj ko on kaže. Oni koji su se juče konsultovali dobiće zaključke koje će onda oni sami da donesu i to nekako svi znamo“, naveo je Goran Dimitrijević.

Govoreći o tome da li će SNS formirati vlast sa SPS, on je rekao da naprednjacima ni ranije nisu bili potrebni socijalisti.

„Na novinarsko pitanje zašto formira vladu sa njima, Vučić je izjavio zato što je politika mnogo više od matematike. U SPS postoji spremnost da se uđe i pod blažim uslovima“, rekao je Dimitrivijević i dodao da nikada ne treba potcenjivati SPS i Dačića.

O inicijativi lekara da se smeni Krizni štab i formira novi, on je naveo da sudeći po svim inicijativama koje kritikuje nešto što ima veze sa vlašču, vlast će raditi na tome da se ona priguši, ako već ne može da je oblasti kroz tabloide.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare