Dragan Djilas i Goran Vesic
Dragan Đilas i Goran Vesić Foto:Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, izjavio je u petak da će Grad Beograd sledeće nedelje podneti krivičnu prijavu protiv NN lica, kako bi tužilaštvo ispitalo ko je umešan u navodnu korupciju tokom izgradnje Mosta na Adi. Time je Vesić indirektno, a možda i direktno optužio nekadašnjeg gradonačelnika Beograda i lidera Stranke slobode i pravde (SSP) da je umešan u to. Ubrzo nakon toga, Đilas je odgovorio Vesiću i poručio da je režim svestan da gubi Beograd, te da nema nameru da "polemiše sa Vesićem".

Đilas je rekao da tender za izgradnju mosta raspisan 25.jula 2007. godine, te da je sproveden po pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj i da je izabran kao najbolji ponuđač.

„Ugovor je potpisan aprila 2008. Nisam bio umešan u taj proces iz prostog razloga što sam gradonačelnik postao četiri meseca kasnije, 19. avgusta 2008. Iz navedenog je više nego jasno da je sve ovo još jedna u nizu kampanja kojima sam izložen već osam godina i koje će se pojačavati, jer je režim svestan činjenice da nema nikakve šanse za pobedu na beogradskim izborima, a da je ugrožen i na republičkom nivou. Ova najnovija kampanja laži je njihov poslednji pokušaj da spreče ono što će se neminovno desiti – gubitak vlasti u Beogradu, ali i u celoj Srbiji. To što će meni Vučićevi čauši i propagandan glasila suditi i presuđivati, to što će i lažnu skupštinu Srbije pretvoriti u rijaliti sudnicu, neće moći da spreči njihov pad sa vlasti“, rekao je Đilas.

On je dalje naglasio da nema šta da polemiše sa Vesićem i da će ga Beograđani pamtiti po njegovom „iživljavanju“.

„Moj tim i mene će pamtiti po deci rođenoj iz programa vantelesne oplodnje, po pomoći porodiljama i penzionerima, besplatnim udžbenicima, po izgrađenih 45 obdaništa, devet škola, dva porodilišta, četiri doma zdravlja i tri mosta. Među ta tri je i most na Adi na koji sam posebno ponosan i koji je proglašen za najveći građevinski poduhvat u Evropi te godine. Ja po mom gradu hodam sam ili sa prijateljima. Vesić i Vučić to mogu da urade eventualno po najcrnjem mraku. A mrak je najcrnji pred svitanje“, zaključio je lider SSP.

Podsetimo, Vesić je u petak kazao da će prijava biti podneta kako bi se ispitali navodi o korupcionaškim ugovorima i utvrdilo ko je sve bio umešan u korupciju oko Mosta na Adi. Naveo je da je pravljen aneks ugovora izmedju izvođača i Grada Beograda i da je izvođač dobio više od 14 miliona evra, od čega preko devet miliona samo zato što je Most na Adi pustio u novogodišnjoj noći, 31. decembra 2011. godine.

 

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare