Dragan Djilas
Dragan Đilas Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, najavio je danas da će ta stranka podneti krivičnu prijavu protiv Vladana Petronijevića, gradskog pravobranioca u Jagodini zbog lažnog prijavljivanja i malteritaranja dve članice SSP-a u tom gradu. Đilas je podsetio da je pravobranilac, u petak podneo krivične prijave protiv članica SSP-a, optužujući ih za širenje panike.

Đilas je rekao da su članice njegove stranke „zaradile“ krivičnu prijavu, jer su na društvenim mrežama objavile klip u kome su tražile da sednice Skupštine Jagodine budu javne i da se objavi kako se troši novac svih građana.

„Dve mlade žene pozvane su da daju izjavu u policiji, ali na takav način, da su im na kućne adrese došle marice sa interventnom jedinicom pod punom opremom. Razgovarao sam sa jednom od njih, koja mi je objašnjavala kako su deca bila šokirana, jer su policajci došli da vode mamu. A odveli su ih zato što su na stepeništu opštine rekle da će se svim pravnim sredstvima boriti da građani znaju koliki je nihov budžet i kako se troše pare poslednje dve godine. Ponavljam, rekle su – pravnim sredstvima, a optužene su za širenje panike“, precizirao je Đilas.

On je istakao da je gradski pravobranilac iz Jagodine, Vladan Petronijević, koji je podneo prijavu njih, „idealan kandidat“ za primenu zakona o lustraciji koji će, kako je najavio usvojiti SSP kada dođe na vlast. Đilas je podvukao da će posle promene vlasti, svi pojedinci, snositi odgovornost za nezakonito postupanje prema neistomišljenicima, dodajući da ne može „niko nikoga da maltretira u ovoj zemlji, zbog toga što drugačije misli“.

Najavio je i podnošenje krivične prijave protiv Petronijevića zbog lažnog prijavljivanja i maltretiranja dve žene i majke. Prema njegovim rečima, sličan slučaj dogodio se i pre nekoliko dana u Kikindi, kada je na razgovor u policiju pozvan predsednik SSP odbora u tom gradu, zbog toga što je poslanici SNS-a u toku noći neko izgrebao auto na parkingu, zašta kako je dodao, ne postoje nikakvi argumenti ni dokazi, da bilo ko iz opozicije ima veze sa tim incidentom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare