Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde saopštila je danas da je predsednik opštinskog odbora te partije iz Kikinde, Miroslav Panić, pozvan na informativni razgovor u MUP zbog ogrebotine na automobilu pokrajinske poslanice SNS-a Stanislave Hrnjak, koju je, kako kažu, prouzrokovalo nepoznato lice. Prema njihovim rečima, poziv na saslušanje njihovog člana predstavlja još jedan u nizu političkih progona opozicije u Srbiji. 

„Zahtevamo od načelnika PU Kikinda, Dušana Glišina, da momentalno prestane sa progonom i obrazloži na osnovu kojih saznanja je privodio u policiju predsednika najveće opozicione stranke u Kikindi i druge članove naše stranke. Na osnovu čega je zaključio da Miroslav Panić ima bilo kakve veze sa inače minornom štetom koju je neko načinio na automobilu pokrajinske poslanice SNS-a Stanislave Hrnjak. Ukoliko je razlog za poziv na informativni razgovor izjava Milenka Jovanova, pitamo da li je Jovanov pozvan u policiju da ponudi dokaze za svoje besmislene tvrdnje“, navodi se u saopštenju SSP.

Pročitajte još...

Iz te stranke ističu da će, u slučaju da ne dobiju odgovor, smatrati da policijom i Kikindi upravlja Milenko Jovanov.

„Zbog toga ćemo tražiti smenu načelnika policijske uprave protiv koga ćemo podneti i krivičnu prijavu zbog zloupotrebe statusa policijskog službenika na osnovu člana 207 Zakona o policiji. Milenko Jovanov će, nakon što smenimo ovaj nestručni, bahati i korumpirani režim, zbog toga što vređa, proganja i maltretira građane samo zato što imaju drugačije mišljenje, odgovarati u skladu sa zakonima koje smo predložili u Planu za dan posle koji smo prošle nedelje predstavili Kikinđanima, a koji garantuju povratak pravde u Srbiju“, poručuju iz SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar