Foto:Nova.rs

Lider pokreta SRCE Zdravko Ponoš odgovorio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na optužbe da je bezobrazan i bezobziran, koje je izrekao u emisiji "Hit tvit" na televiziji Nova S.

„On je po svom starom dobrom običaju polemisao sa mnom u mom odsustvu iz studija televizije Pink. Prigovorio mi je da sam bezobrazan i bezobziran, jer sam rekao da je veća opasnost od otrovnog vazduha koji udišemo, nego od registarskih tablica na KiM. Pored toga, iskoristio je priliku da kaže da ne gleda SBB kanale da ne bi slušao takve gluposti i pozvao građane da urade isto. Dakle, predsednik države otvoreno agituje protiv jednog kablovskog operatera, a u korist dugog, što je skandalozno, a onda je odgovarajući meni ne znam kako došao do litijuma. Tu je govorio opet o tome da je doneta loša odluka kad smo odustali od iskopavanja litijuma i rekao da bi se građani kupali u nekim silnim parama“, kaže Ponoš za Nova.rs i zaključuje:

Pročitajte još...

„Pošto nemam drugu priliku da mu odgovorim, evo makar ovako. Mislim da bi se građani Srbije radije kupali zdravi u vodi, nego bolesni u parama“.

Da podsetimo, Ponoš je govoreći o trenutnoj situaciji na KiM i zameni oznaka na registarskim tablicama za televiziju Nova S rekao:

„Ko je to ugrozio Srbiju? Šta se dešava? Pa svakako je veće ugrožavanje naše bezbednosti ovaj vazduh koji dišemo, nego promena tablica na severu Kosova“.

Odgovarajući na ove Ponoševe reči, Vučić je u emisiji Hit tvit Verice Bradić na televiziji Pink rekao:

„Da vam kažem, to je ta doza bezobzirnosti, bezobrazluka da kažem ne bih pogrešio, al je tačnije bezobzirnosti. Dakle, to je da bi me lepo primili u američkoj i drugim zapadnim ambasadama, ja ću da pričam o stepenu zagađenosti i tu ćemo da lažemo svaki dan. Ja ovo prvi put vidim u životu da znate, jer ja ne gledam ove televizije imam Telekomov kablovski sistem Supernovu, što preporučujem i svim drugim građanima, a naravno imaju pravo da koriste štagod hoće, pa ne moram ovakve gluposti da slušam i srećan sam zbog toga. Zato što onda mnogo bolje mislim o celini svog naroda“.

Zatim se vratio na temu:

„Kad govorite o zagađenosti, što ne kažete da je Zagreb zagađeniji od Beograda? Što ne kažete to? Što krijete to ljudima? Neću da pričam o Sarajevu, Skplju… A šta ste vi to preduzeli da imamo manju zagađenost? To što ste traili da nemamo uglja? Sreća da vas nisam posluđao, jer da sam slušao sve one lažove koji su sećate se onih protesta po gazeli tražili da tarvorimo sve rudnike uglja. katastrofa je i to sa litijumom što smo uradili? Hoćete to da vam dokažem? Pa evo da vam dokažem… Dakle litijum je prošle godine u maju vredeno 13 hiljada dolara po toni, danas je 79.000 dolara po toni, što znači da je to na naše overene rezerve 100 milijardi evra. Pa neka nama ostane 20 milijardi, neka Loznici ostane jedna milijarda, znate šta je to? Ti bi se ljudi kupali u novcu“.

BONUS VIDEO: Vučić odgovorio Ponošu o obaranju drona

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare