Danas se u Beogradu održava litijumski samit o strateškim sirovinama, tim povodom je nemački kancelar Olaf Šolc stigao u Srbiju. U blizini Palate Srbija pokret Kreni-promeni održao je konferenciju za medije tim povodom.

Lider ovog pokreta Savo Manojlović istakao je da će za sve što se danas bude dešavalo, misleći na bilo kakve nemire ili incidente, biti odgovorn vlast, ali i svi oni koji su je na međunarodnom planu podržavali.

„Pozvaćemo na naredne korake, sad nećemo govoriti o strateškim pitanjima, ovde smo da izrazimo apsolutno neslaganje s nečim što je u suprotnostima s onim što se proklamuje kao vrednosti koje svi zastupamo, a to su demokratija i vladavina prava. Ovo je jedna bitka koju su posle dve godine oni uspeli da protiv pravnim sredstvima dobiju, ali će se borba nastaviti, borićemo se svim diplomatskim, pravnim sredstvima, ali borićemo se i elementima građanske neposlušnosti. Institucije su okupirane od strane političke stranke na vlasti, tamo gde institucije ne rešavaju problem, rešavaće ih ulica, ovo nije pretnja , to je jedna vrsta društvene zakonomernosti“, rekao je Manojlović.

Aleksandar Anđelković iz Kreni-promeni rekao je da je potpisivanje ovog današnjeg memoranduma otvoreno guranje prsta u oko narodu koji je izričito protiv ovakvog rudarenja u sred Drine, odnosno basena koji bi mogao vodom da snabdeva čitavu republiku.

Prilog pogledajte na početku ove vesti.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO Đorđe Dimitrov: Srbija litijumom želi da „kupi“ EU zvaničnike, a Kina je najveći pojedinačni vlasnik Rio Tinta

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare